Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Nit del Misteri

Premis literaris organitzats per Òmnium Terrassa

La Nit del Misteri és l'acte de lliurament dels premis literaris que organitzem Òmnium Terrassa, el premi principal dels quals és el Premi de novel·la Ferran CanyameresDes de l’any 1986, Òmnium Cultural Terrassa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa convoquem aquest premi en homenatge a l’il·lustre escriptor terrassenc i és el premi de novel·la d’intriga més antic del país del seu gènere i amb la dotació més alta, malgrat haver-la hagut de rebaixar els darrers anys. Després, a partir del 1990 se li suma el Premi de narracions curtes Ferran Canyameres i actualment inclou també els premis Maria Rovira i Montserrat Oller, destinats a alumnes de primària, secundària i post obligatori, i el premi de poesia Enric Gall.

Tots els premis estan relacionats amb el gènere policíac, d'intriga o misteri, menys el de poesia Enric Gall que promou els valors ciutadans.

Enguany celebrem la 29a edició i seguim mantenint la dotació del Premi Ferran Canyameres de novel·la que és de 5.500,00 euros, gràcies a les aportacions de l'editorial Pagès Editors, la Mutualitat La Previsió Terrassenca i la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa,  Informàtica Industrial IN2 i de les llibreries La Temerària i Casa del Llibre.


L’atorgament i el lliurament dels premis, la Nit del Misteri, es fa coincidir amb el solstici d’estiu i es produeix durant un acte literari que té lloc als locals de la Nova Jazz Cava de Terrassa.

Nit del Misteri - Les bases dels premis

Les bases dels premis
 
Descarrega't les bases dels Premis Ferran Canyameres, de novel·la i de narracions curtes.
Descarrega't les bases dels Premis Maria Rovira, M. Montserrat Oller i Poesia Enric Gall.

 

XXVII PREMI DE NOVEL·LA FERRAN CANYAMERES 2018

Narració original i inèdita que no s’hagi presentat a cap premi pendent de resolució, de gènere policíac, d'intriga o misteri. 

L'admissió d'originals es clourà el 6 d'abril  de 2018, a les 9 del vespre.
 


XXX PREMI DE NARRACIONS CURTES FERRAN CANYAMERES

Narració o conjunt de narracions original i inèdita de gènere policíac, d'intriga o misteri.

L'admissió d'originals es clourà el 2 de maig de 2018 a les 9 del vespre.
 


XXIV PREMI MARIA ROVIRA

Narracions Curtes per a alumnes d'ensenyament secundari i post obligatori. Narració original de gènere policíac, d'intriga o misteri.

L'admissió d'originals es clourà el 2 de maig de 2018 a les 9 del vespre.
 


 XVII PREMI M. MONTSERRAT OLLER

Narracions Curtes per a alumnes de Cicle Superior de Primària. Narració original d'un conte d'aventures o misteri.

L'admissió d'originals es clourà el 2 de maig de 2018 a les 9 del vespre.
 


XIV PREMI DE POESIA ENRIC GALL

Un poema o una col·lecció o un recull de poemes originals i inèdits d’exaltació dels valors ciutadans com el civisme, la convivència i els bons costums.

L'admissió d'originals es clourà el 2 de maig de 2018 a les 9 del vespre.
 


 
Descarrega't les bases dels Premis Ferran Canyameres, de novel·la i de narracions curtes.
Descarrega't les bases dels Premis Maria Rovira, M. Montserrat Oller i Poesia Enric Gall.

 
 
Notícies

Si t'agrada escriure i ets un fanàtic del gènere de misteri o policíac, aquests són els teus premis. Les bases...
Guanyadors premis Nit del Misteri 2017

 

L'escriptora terrassenca Montserrat Espallargas es va emportar el guardó Ferran Canyameres de novel·la...


Si t'agrada escriure i ets un fanàtic del gènere de misteri o policíac, aquests són els teus premis. Les...

Òmnium Cultural va celebrar a la Nova Jazz Cava la 28a edició dels premis de la Nit del Misteri, l'acte de...

Des de l’any 1986, Òmnium Cultural Terrassa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa ...
Des de l’any 1986, Òmnium Cultural Terrassa amb la col·laboració...
El filòleg  i professor manresà, Llorenç Capdevila Roure, s’ha endut el 24è premi Ferran...
El passat dimecres 26 es van presentar a la Seu d’Òmnium Terrassa les bases dels premis literaris que convoca aquesta...
La Jazz Cava de Terrassa acollirà la celebració de la Nit del Misteri el proper 25 de juny. Organitzada...

Nit del misteri - Història

Història

 

El Premi Ferran Canyameres de novel·la d’intriga és el més antic del país del seu gènere i amb la dotació més alta malgrat haver-la hagut de rebaixar els darrers anys.
 
Des de l’any 1986, Òmnium Cultural Terrassa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa convoca el Premi de narracions Ferran Canyameres en homenatge a l’il·lustre escriptor terrassenc nascut el 1898 a Terrassa i mort a Barcelona el 1964.
 
Ferran CanyameresFerran Canyameres era un terrassenc molt vinculat al món de la literatura juvenil i de gènere policíac, i pel fet que les entitats que el convoquen consideren que el millor homenatge que se li pot fer és donar el seu nom a un premi literari convocat a Terrassa.
 
Des del Premi Ferran Canyameres de narracions curtes el 1988 ja s’especifica que ha de ser una narració o narracions originals i inèdites, del gènere policíac, d’intriga o negre, i el premi es publica per primera vegada durant la setmana de Sant Jordi de 1989.
L’any 1990 el premi adopta un nou gir i gràcies a l’impuls d’Edicions BAULA (llavors Editorial Luis Vives), per primera vegada, s’institueix el Premi Ferran Canyameres de novel·la, que es convoca conjuntament amb el de narracions curtes.
 
Per això, la convocatòria del premi Ferran Canyameres del 1990 és una convocatòria doble: la del IV Premi Ferran Canyameres de narracions curtes i la del I Premi Ferran Canyameres de novel·la.
 
Des de llavors, els dos premis Ferran Canyameres, que es convoquen anualment, es lliuren durant l’inici del solstici d’estiu i les obres premiades es publiquen per la diada de Tots Sants, que es correspon amb el solstici d’hivern.
 
Durant aquest l’acte de lliurament acte del Premi Ferran Canyameres de novel·la s’aprofita també per atorgar el Premi Ferran Canyameres de narracions curtes, el Premi Montserrat Oller per alumnes de cicle superior de primària, el Premi Maria Rovira per a alumnes d’ensenyament secundari en els seus dos nivells (el qual es convoca conjuntament amb els premis Ferran Canyameres des del 1995) i el Premi de poesia Enric Gall.
 
Actualment la dotació del Premi de novel·la Ferran Canyameres  és de 5.500,00 euros gràcies a les aportacions de Pagès Editorsla Mutualitat La Previsió Terrassenca i la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa.
 
L’atorgament i el lliurament de tots els premis, que —com hem dit— es fa coincidir amb el solstici d’estiu, es produeix durant un acte literari que té lloc als locals de la Nova Jazz Cava de Terrassa i que es coneix tradicionalment com la Nit del Misteri

Nit del misteri - patrocinadors

PatrocinadorsPatrocinadors


 
   
 Col·laboradors