Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

El rastre dels combatents a la Guerra Civil durant els anys de la Segona Guerra Mundial

Crònica de la tercera conferència del cicle de l'Any Hilari Salvadó "La guerra Civil espanyola i els conflictes mundials posteriors".
El passat dijous 13 d’octubre, el catedràtic d’Història Jordi Villarroya i Font, va impartir la conferència “La Guerra Civil espanyola i els conflictes mundials posteriors”. Aquesta és la tercera xerrada d’un cicle de quinze en homenatge a Hilari Salvadó i Castell, darrer alcalde de Barcelona durant la Segona República, fill de la Barceloneta.

L'acte va començar amb una breu salutació de Raquel Zardoya, doctora en història i membre de la Junta d’Òmnium Gràcia, i en Pau Vinyes, historiador i escriptor, vicepresident del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias i secretari de Tot Història Associació Cultural.

Tot seguit, en Jordi Villarroya va centrar la seva conferència d’una manera amena i distesa en el seguiment del rastre dels combatents a la Guerra Civil durant els anys de la Segona Guerra Mundial. Des del maquis franquès fins la División Azul i des de la Legió Còndor als brigadistes internacionals a partir de casos particulars.

La propera conferència tindrà lloc el dijous 20 d'octubre i porta per títol “Miquel Pedrola, el POUM i Eric Blair(George Orwell)”. 

Quan
14 octubre 2016

Territori/s
Etiquetes
Òmnium a Barcelona
Òmnium Gràcia
any hilari salvadó
conferència


Compartir