Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

102.322socis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

102.322socis a tot el món

Saber-ne més

La comunitat educativa fa una crida a la mobilització pacífica i festiva l’1-O davant les escoles

Josep Maria Cervelló: “Davant la voluntat de la fiscalia d’impedir que els col·legis obrin amb normalitat, fem una crida a mobilitzar-se de manera pacífica, festiva i massiva per garantir que es pugui exercir amb normalitat el dret a vot”

Entitats de la comunitat educativa han presentat el projecte Escoles Obertes a través del qual fan una crida a la mobilització pacífica i festiva aquest diumenge 1-O. És la resposta del sector a l’ordre de la fiscalia de precintar les escoles per tal d’impedir que funcionin com a col·legi electoral.

“La vulneració de drets democràtics tan bàsics com la llibertat d’expressió o de vot són innaceptables per a la comunitat educativa. L’educació és un dels pilars de la democràcia. Per tant, davant qualsevol atac a la democràcia la comunitat educativa respondrà sempre de manera activa”, ha afirmat Josep Maria Cervelló, que ha exercit de portaveu del projecte Escoles Obertes. Cervelló ha anunciat que s’ha creat la pàgina www.escolesobertes.eu on tothom podrà apuntar-se per obrir la seva escola.

D’altra banda, s’ha fet públic un manifest que ja han subscrit entitats i representants de la comunitat educativa com ara USTEC, Som Escola, AEC, UGT, Plataforma per la llengua, Centre UNESCO Catalunya, Federació Moviments de Renovació Pedagògica o la Federació Catalana d’Escoltes, entre d’altres.    

Quan
27 setembre 2017

Territori/s


Compartir