Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Llum i claredat sobre la trajectòria vital i política de Josep Dencàs

Crònica de la sisena conferència del cicle de l'Any Hilari Salvadó "Radicalisme i separatisme; el cas de Josep Dencàs".
El dia 3 de novembre de 2016, una trentena de persones van assistir al nou Auditori de Calàbria 66, (barri de Sant Antoni) a la sisena conferència del Cicle homenatge al darrer alcalde republicà de Barcelona, organitzada, en aquesta ocasió, per Òmnium Eixample.

Els assistents van gaudir escoltant la interessant conferència de l’historiador Jordi Rabassa, especialista en Història Contemporània local de Barcelona, i en concret del Barri de Sant Andreu de Palomar, i en el moviment obrer i la recuperació de la memòria de la guerra, la dictadura i la transició.

La xerrada va aportar llum i claredat sobre la trajectòria vital i política, no exempta de controvèrsies i clarobscurs, de Josep Dencàs, que va ser conseller de Governació i Sanitat durant la 2a República. L’historiador Jordi Rabassa, estudiós i coneixedor profund d’aquest protagonista polític de la història recent del nostre país, va fer una relat amè, esvaint els dubtes i les crítiques que han acompanyat la figura d’aquest polític català que va tenir un paper destacat en els fets del 6 d’octubre de 1934.

La xerrada va  engrescar el públic a preguntar i conversar sobre aquests fets històrics i el veritable perfil de Josep Dencàs.

L’acte va acabar amb la projecció d’un interessantíssim reportatge sobre Hilari Salvadó emès, fa uns anys, per la Televisió de Catalunya.

La propera conferència serà el dia 10 de novembre al barri del  Poble Nou sobre “Lev Trotski, Ramon Mercader i la influència estalinista durant la Guerra Civil”.

Quan
04 novembre 2016

Territori/s
Etiquetes
Òmnium a Barcelona
òmnium eixample
any hilari salvadó
josep dencàs
jordi rabassa massons


Compartir