Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

L'objectiu d'aquesta multa és ofegar econòmicament l'entitat per obstaculitzar el referèndum

L'Estat torna a atacar Òmnium amb una multa de 90.000 euros
Òmnium Cultural ha rebut una nova sanció de 90.000 euros de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) que se suma a l'embargament, ara fa pocs dies, de 240.000 euros. L’Estat continua així amb l'estratègia d'intentar ofegar econòmicament l'entitat per aturar el referèndum. La sanció, que també l'ha rebut l'Assemblea Nacional Catalana, és novament una multa política. Òmnium, per tant, no la reconeix i no la pagarà. En menys d’un mes, l'entitat ha estat sancionada per un import de 330.000 euros. Aquesta última de 90.000 euros de l'AEPD, un organisme de l’Estat, és un clar exemple de la persecució que ja fa mesos que l'Estat practica cap a les entitats sobiranistes aplicant mesures sancionadores d'excepció contra les dues entitats cíviques que promouen el referèndum.
 
La sanció és un cas sense precedents a Espanya. La multa s'imposa per tenir una base de dades inoperativa als Estats Units durant el període de temps en què s'estava definint el nou protocol internacional sobre dades allotjades en aquest país. De bases de dades com aquestes en tenien moltes d'altres empreses d'activitats diverses. Òmnium garanteix que ha complert rigorosament amb la normativa existent a cada moment. Per tant, recorrerà aquesta resolució fins a les últimes conseqüències.
 
L'Estat espanyol, a partir d'una denúncia que no ha pogut ser verificada, va decidir iniciar el procés sancionador contra Òmnium. Per tot plegat, es constata un cop més que som davant una multa política aplicada amb criteris ideològics i amb l'únic objectiu de condemnar una entitat que treballa per la celebració d'un referèndum.
Quan
11 abril 2017

Territori/s


Compartir