Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Mauri: “Aquest estat ofereix cops de porra i coacció als qui pensen diferent”

Òmnium demana la llibertat dels presos i exiliats quan fa sis mesos que Junqueras i Forn són a la presó
Barcelona, 2 de Maig de 2018- El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, insisteix a denunciar la vulgar repressió de l’estat espanyol: “Han decidit oferir cops de porra, menyspreu, amenaces; han decidit reprimir tot aquell que pensa diferent, han optat per coaccionar mestres, com els de Sant Andreu de la Barca”. Mauri ha fet aquestes declaracions durant la concentració per demanar l’alliberament de Joaquim Forn i Oriol Junqueras, a Barcelona, el dia que fa sis mesos que són en presó preventiva. Mauri ha afegit, però, que la repressió no anul·larà la denúncia permanent davant un estat injust: “Seguirem exigint la restitució de les institucions, la llibertat de presos i exiliats i el respecte al dret a l’autodeterminació”, ha afirmat.
“Per aturar un moviment pacífic com l’independentisme, són capaços de carregar-se l’estat de dret. Tornem a dir ben alt que no ens deixarem vèncer perquè els nostres valors són els de la llibertat, la pau, la justícia i la cohesió social”, ha exclamat.
Mauri ha acabat la intervenció amb unes paraules del president d’Òmnium, Jordi Cuixart: “Si no ens plantem com a societat que vol viure plenament en democràcia, la regressió autoritària no tindrà límit. Per això, ens tenim els uns als altres. Per viure una vida que valgui la pena ser viscuda. Per transformar la por i l’autocensura en esperança i cultura sense renúncies”.
Quan
02 maig 2018

Territori/s


Compartir