Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Gironès prepara un Sant Jordi amb roses grogues i més activitats i parades a més poblacions

El llibre "Demà tindrem sort" i l’Estenem poesia, entre les principals activitats per la festa del llibre
Òmnium Gironès ha preparat una àmplia agenda d’activitats pel dia de Sant Jordi amb la novetat que aquest any els actes arribaran a diferents poblacions de la comarca. Aquest és el cas del tradicional Estenem poesia, un espai on els vianants i alumnes estenen poemes i que aquest 2018 se celebrarà, a més del Pont Eiffel de  Girona amb poesies d’alumnes dels centres educatius de la ciutat, també a Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà i Sant Gregori.  

En la majoria d’aquestes poblacions també hi haurà una parada on, a més de roses grogues, s’hi podrà adquirir el llibre Demà tindrem sort, impulsat per Òmnium Gironès i escrit per Núria Martí Constans. Es tracta d’una biografia novel·lada del gironí Joan Pacheco, testimoni viu de l’exili que l’any 1939, amb només 8 anys, va travessar a peu la frontera fugint de les tropes de Franco.


Roses grogues

A les parades també es vendran roses grogues com a símbol de llibertat dins la campanya d’Òmnium Cultural Una diada, dues roses, i que anima a regalar una rosa vermella per tradició i una de groga contra la repressió.

Aquest any les roses grogues seran les protagonistes, però a les parades també s’hi podran trobar llibres; material informatiu de la campanya "Demà pots ser tu" en defensa dels drets fonamentals; domassos de Llibertat Presos Polítics, i models de cartes per enviar a mandataris europeus per alertar-los de la repressió de l'estat espanyol i la vulneració del drets civils a Catalunya. A més, hi haurà el sorteig d’una panera cultural per parada.


A Girona ciutat hi haurà una mostra dels recursos educatius vinculats a projectes impulsats per Òmnium Gironès. Al matí, a l’escenari de la plaça del Vi, hi haurà dues representacions de contes dins el projecte Arrelarreu que des de fa tres anys impulsa Òmnium Gironès. Consisteix en què els alumnes d’aules d’acollida dels instituts de Salt i Girona preparen i representen un conte a les biblioteques i també a les escoles més properes. El dia de Sant Jordi representaran el conte els alumnes dels institut Montilivi de Girona i el Salvador Sunyer de Salt.


També es llegiran algunes de les obres de narrativa juvenil premiades en Premi Sambori d’aquest any. Serà durant el matí a l’estudi que Fem Ràdio instal·larà al carrer durant la Diada.Programa d’actes de la diada de Sant Jordi d’Òmnium Gironès a la ciutat de Girona:


Parada de llibres, roses i mostra de recursos pedagògics

Plaça del Vi. Parada d’Òmnium Gironès


Estenem poesia

Durant tot el dia al Pont Eiffel de Girona

Passeu i agafeu la vostra poesia!


Arrelarreu

Representacions a les 10 h i a les 11 h

Plaça del Vi. Escenari

Obert a escoles i al públic en general


Premi Sambori

Lectura d’algunes de les obres premiades de la demarcació Girona- Catalunya Nord

Estudi de Fem Ràdio al carrer.


Signatura de llibres

Plaça del Vi. Parada d’Òmnium Gironès

De 10 a 12 h. Núria Martí i Joan Pacheco, Demà tindrem sort

De 12 a 13 h. Carles Sala, literatura infantil.

De 17 a 18 h. Joan Albareda, Mai és demà. Un viatge, un conflicte, un país

De 18 h a 20 h. Núria Martií i Joan Pacheco, Demà tindrem sort


Concentració #LlibertatPresosPolítics

20 h

Plaça del Vi

Com cada dilluns fins que tornin a casa!

 
Quan
20 abril 2018

Territori/s


Compartir