Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium porta el documental Las Cloacas de Interior a 120 sales del país

El president d'Òmnium presenta la projecció als cinemes Girona de Barcelona: “D’aquí uns anys ens farà vergonya recordar que el 2017 reivindicàvem el dret a vot”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el fundador i director general de Mediapro, Jaume Roures, han presentant als cinemes Girona de Barcelona el documental Las cloacas de Interior. Cuixart ha reivindicat el nou projecte d’Òmnium Crida per la Democràcia, “un projecte ambiciós que mai hauríem volgut fer però que malauradament és més necessari que mai”. “D’aquí uns anys ens farà vergonya recordar que l’any 2017 estàvem reivindicant el dret a vot; sembla una involució història esperpèntica”, ha afirmat Cuixart. El president d’Òmnium ha demanat no reaccionar amb indiferència davant els atacs de l’Estat i ha recordat que, avui mateix, la Guàrdia Civil ha entrat al Teatre Nacional de Catalunya per l’acte organitzat pel grup parlamentari de Junts pel Sí fa una setmana: “que m’expliquin exactament què busquen”.

 

“Ens trobem en una situació on l’absurd pren més força que mai i ens veiem obligats a denunciar-ho i a combatre-ho”, ha dit el president d’Òmnium, sense obviar que l’entitat ja va ser clausurada durant el franquisme “i actualment ens cauen multes del tot polítiques emparant-se en legalitats qüestionables”. Al costat de Cuixart, el fundador i director general de Mediapro, Jaume Roures, a qui Cuixart ha agraït la valentia per denunciar les clavegueres de l’Estat en aquest documental, ha lamentat que l’Estat espanyol justifiqui la guerra bruta com una manera lícita de fer política. “Tot demòcrata ha de partir d’una base totalment oposada” i ha recordat que “això ha passat sempre, també amb els governs socialistes”.

 


120 projeccions arreu del territori
Aquesta és la primera acció de
Crida per la Democràcia, la nova iniciativa d’Òmnium Cultural de denúncia dels atacs sistemàtics de l’Estat espanyol i en defensa del referèndum de l’1 d’octubre. Crida per la Democràcia porta el documental, que no ha estat emès a cap televisió d’àmbit estatal, a 120 cinemes, centres cívics i ateneus de totes les comarques.


Podeu consultar el llistat complet al web cridademocracia.cat

 
 

 

 
Quan
14 juliol 2017

Territori/s


Compartir