Descobreix el programari lliure. L’alternativa en català

Actualitat

[27/04/2005] La sala d’assaig del Teatre Zorrilla presentava ahir, dimarts, 26 d’abril, un bon aspecte, plena de lectors i lectores del llibre en català més venut en català, aquesta diada de Sant Jordi. Emili Rosales, l’autor de ‘La ciutat invisible’ era a la ciutat convidat per Òmnium Cultural de Badalona, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, i la col·laboració del mateix Zorrilla i la llibreria El Saltamartí. Rosales va explicar el procés de creació de la novel·la, que, va subratllar, ‘no és exactament una novel·la històrica, sinó el retrat d’un viatge interior, molt personal’. L’autor va tractar les dues trames de l’obra, la que té a veure amb el projecte fallit de Carles III de construir una gran ciutat a la desmbocadura de l’Ebre -a l’actual Sant Carles- i la que té a veure amb el moment actual, on trobem qüestions d’actualitat com el Pla Hidrològic. Rosales va reivindicar les terres de l’Ebre, d’on és fill, i va reflexionar sobre com és possible tractar qüestions d’interés universal parlant de paisatges i situacions tan concretes. En aquest sentit, va informar que la novel·la sortirà traduïda en castellà abans de l’estiu, i en alemany, holandès i rus en uns pocs mesos. ‘La literatura en català viu avui un moment molt bo’, va remarcar el guanyador del premi Sant Jordi, atorgat aquest passat 10 de desembre a Badalona, en el marc de la 54 Nit de Santa Llúcia.

(26/04/05) Redacció ÒC
Òmnium Cultural aposta pel programari lliure, una alternativa de qualitat i en català a les aplicacions ofimàtiques més habituals. Per això us oferim del 10 de maig fins al 21 de juny un curs de divulgació en el que s’explicaran les aplicacions sobre Windows més interessants per al públic no expert en aquest camp. L’objectiu del curs és que es vagi realitzant a diferents parts del territori català, per la qual cosa s’oferirà també a les delegacions territorials de la nostra entitat. Si vols obtenir informació sobre la programació del curs, clica aquí.

El període d’inscripció s’amplia fins el dia 20 de maig. Us podeu inscriure per telèfon 93 319 80 50 o per correu electrònic [email protected]