‘Escola Catalana’ rep el Premi Catalunya d’Educació 2005

Actualitat

18/04/2007Reunits al Santuari de Cura, a Mallorca, en les IV Jornades de l`Observatori de la llengua catalana persones vinculades a diverses entitats i institucions acadèmiques d`arreu dels Països Catalans, hem analitzat el model lingüístic dels sistemes educatius de Catalunya, del País Valencià i de les Illes, i a títol de conclusions, constatem:

11/10/05 (Redacció ÒC)

El Palau de la Música Catalana va ser escenari ahir del lliurament dels Premis Catalunya d’Educació 2005 que cada any entrega el Departament d’Educació de la Generalitat. Òmnium Cultural, amb la publicació de la revista Escola Catalana, va rebre el Premi extraordinari Catalunya d’Educació. La prestigiosa mestra Josepa Reimundi, l’Escola d’Estiu Rosa Sensat i el centre educatiu IES Miquel Tarradell de Barcelona van ser d’altres guardonats.
La consellera Marta Cid i el president del Parlament, Ernest Benach van ser els encarregats de lliurar els premis en un acte solemne. Carme Alcoverro, directora d’Escola Catalana, va agrair la feina de l’equip de redacció i a tots els lectors que fan possible la revista, destacant que ‘és una eina de debat dins el món educatiu i de suport per als docents’. Jordi Porta, president d’Òmnium Cultural, va mostrar-se orgullós de la revista de l’entitat, i va refermar que l’educació és un dels eixos del lema ‘cultura, llengua, país’ d’Òmnium. Un cop acabat el lliurament de premis la Jove Orquestra Nacional de Catalunya va oferir un petit concert com a cloenda de l’acte.
La revista Escola Catalana, que farà quaranta anys, vol crear debat i analitzar temes rellevants i actuals de la vida educativa de Catalunya, per tal d’assolir una escola de nivell i de qualitat en català, defensant l’esperit crític i l’anàlisi de la societat actual.