Festa de cloenda del programa ‘Parelles Lingüístiques’

Actualitat

[09/07/2004] Primer va ser el jove mag Harry Potter, ara és el verd i imprevisible Shrek. Es tracta del que, previsiblement, seran els èxits cinematogràfics de l`estiu que comença, dos èxits que, tot i que n`existeixen les versions doblades al català, només es podran veure a Badalona en llengua espanyola. Els cinemes de Badalona, el Picarol i Cinesa Montigalà, continuen amb la política d`obviar en la seva programació la nostra llengua. A Badalona, puntualment, s`han pogut seguir les aventures de Shin Shan, tot un èxit d`audiència, cosa que demostra que, pel públic, la llengua no és un problema. Òmnium Cultural de Badalona té en marxa des de fa uns dies una campanya digital per reclamar als responsables dels dos cinemes que a partir d`ara programin en català quan hi hagi les versions disponibles. Òmnium ha engegat una plana específica per seguir aquesta campanya. És accessible aquí.

El passat dimecres, dia 7 de juliol, a la seu d’Òmnium Cultural es va celebrar la 1a festa de cloenda del programa de parelles lingüístiques de Barcelona.

Perú, Galícia, el País Basc, Brasil, Marroc i Anglaterra són alguns dels països de procedència dels  aprenents de les 12 parelles participants en aquesta edió del programa.

Amb la finalitat d’acostar la llengua i la cultura catalanes a la comunitat de nouvinguts, Òmnium Cultural, emmarcat dins del programa Voluntaris per la llengua i després de l’èxit de participació aconseguit en diferents comarques catalanes, va impulsar el passat mes d’abril, la primera experiència de parelles lingüístiques a la Ciutat Comtal. Amb el programa Parelles Lingüístiques, Òmnium pretén aconseguir una plena i efectiva convivència intercultural i facilitar, no només la inserció lingüística dels nouvinguts, sinó també la convivència entre cultures i religions. Per a Òmnium Cultural és tot un repte aconseguir convertir el català en la llengua comuna de nouvinguts i catalans. El català és necessari per treballar, estudiar i viure a Catalunya i, independentment de la procedència geogràfica o social, s’ha de lluitar perquè sigui la llengua de relació habitual de tots els catalans.

Després d’unes paraules del Sr. Jordi Porta, president de l’entitat, els participants van compartir les experiències viscudes mentre berenaven i brindaven amb cava per l’èxit d’aquesta primera edició.