Òmnium Cultural inaugura oficialment la nova seu

Actualitat

(20/04/05) Redacció ÒCÒmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear, davant de l`acord de la Subcomisión de Humanidades del Consejo de Cooperación Universitaria que exclou dels futurs títols de Grau el de Llengua i Literatura Catalanes, volen expressar la seva indignació i reclamar a les autoritats universitàries la rectificació d`aquesta absurda proposta:- Seria un retrocés inadmissible que l`actual Llicenciatura de Filologia Catalana no tingués continuïtat en els futurs títols de Grau previstos per a l`Espai Europeu d`Ensenyament Superior, quan hi ha desenes d`universitats europees amb estudis de catalanística (moltes més, per cert, que dins de l`Estat espanyol).- El tractament igualitari de les llengües oficials a l`Estat exigeix que el català -com l`espanyol, el gallec i el basc— continuïn comptant amb una titulació universitària específica cadascuna. Reservar un títol de grau a l`espanyol i incloure les altres llengües en un títol genèric de llengües estrangeres modernes és un nou exemple de l`espanyolisme ranci i excloent que encara imbueix les institucions estatals.

(19/04/05) Redacció ÒC
Òmnium Cultural vainaugurar ahir, dilluns 18 d’abril, la nova seu d’Òmnium Cultural. El presidentde la Generalitat, Pasqual Maragall, el president del Parlament, Ernest Benach,la consellera de cultura, Caterina Mieras i l’alcalde de Barcelona, Joan Closvan assistir al nou local de l’Eixample a fi d’inaugurar-lo oficialment.

Després de laintervenció d’Ernest Benach, Jordi Porta, president de l’entitat, es va mostrarmolt satisfet amb la nova seu i va presentar als assistents els reptes quel’entitat afrontava, d’entre els quals va destacar la integració de la novaimmigració i la promoció de la cultura i la llengua catalanes.

Amb el nou local, laJunta Directiva d’Òmnium s’ha proposat dinamitzar els socis i simpatitzants del’entitat, oferint-els-hi un seguit d’activitats i cursos que tindran lloc a lasala d’actes de l’entitat. Un curs de programari lliure i un cicle deconferències sobre societat i ciència són algunes de les activitats previstesper aquest trimestre, a més, és clar, de l’últim dels actes inaugurals: Lacultura catalana del s.XXI, una taula rodona i un concert de jazz , quetindran lloc dijous, dia 21 a les 20.00 h.

Després delsparlaments i la copa de cava, els assistents van visitar el local.