Tots els partits de tradició democràtica assumeixen els compromisos lingüístics d’Òmnium

Actualitat

Artur Mas (CiU), Pasqual Maragall (PSC), Joan Saura (ICV) i Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC) han assumit en línies generals el decàleg d’ Òmnium Cultural de mesures a favor del català titulat “Compromís amb la llengua i cultura catalanes”. El president de l’entitat, Jordi Porta, va visitar el dilluns 4 de novembreles seus de CiU i PSC i es va reunir amb els dos presidenciables mentre que a la tarda ho va fer amb Joan Saura. Mentre que els dos primers s’han compromès a assumir ‘en línies generals’ el decàleg, el líder d’ICV s’ha compromès amb tots i cadascun dels cinc punts del document i ha assegurat que la seva formació ja els inclou en el programa del 16-N i també als comicis europeus del juny del 2004. El divendres 7 de novembre, Josep-Lluís Carod-Rovira també ha assumit els cinc punts del Compromís i ha afirmat que un govern d’ERC “estimarà i potenciarà” la llengua pròpia de Catalunya. Entre d’altres qüestions, el ‘Compromís lingüístic’ d’Òmnium reclama la defensa del català com a llengua cooficial a l’Estat espanyol i a Europa o la seva implantació en el cas de l’afluència creixent de nous immigrants.

Artur Mas (CiU), Pasqual Maragall (PSC), Joan Saura (ICV) i Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC) han assumit en línies generals el decàleg d’Òmnium Cultural de mesures a favor del català titulat "Compromís amb la llengua i cultura catalanes".

El president de l’entitat, Jordi Porta, va visitar el dilluns 4 de novembreles seus de CiU i PSC i es va reunir amb els dos presidenciables mentre que a la tarda ho va fer amb Joan Saura. Mentre que els dos primers s’han compromès a assumir ‘en línies generals’ el decàleg, el líder d’ICV s’ha compromès amb tots i cadascun dels cinc punts del document i ha assegurat que la seva formació ja els inclou en el programa del 16-N i també als comicis europeus del juny del 2004.

El divendres 7 de novembre, Josep-Lluís Carod-Rovira també ha assumit els cinc punts del Compromís i ha afirmat que un govern d’ERC "estimarà i potenciarà" la llengua pròpia de Catalunya.

Entre d’altres qüestions, el ‘Compromís lingüístic’ d’Òmnium reclama la defensa del català com a llengua cooficial a l’Estat espanyol i a Europa o la seva implantació en el cas de l’afluència creixent de nous immigrants.

Llegiu la notícia a Tribuna Catalana