Salvem les madrigueres a la marató de (Re)voltes

Actualitat

Dissabte 27 de novembre, a les 10 h, tindrà lloc la (Re)volta Salvem les madrigueres, emmarcada en el projecte (Re)voltes d’Òmnium Cultural i que el cap de setmana del 27 i 28 de novembre durà a terme més d’una trentena de (Re)voltes arreu del territori.

La (Re)volta Salvem les madrigueres s’iniciarà a les 10 del matí, al restaurant El Casinet de Sant Salvador (El Vendrell), amb un itinerari que recorrerà les Madrigueres i on coneixerem el projecte inicial, la situació actual i les perspectives de futur d’aquest espai natural. Per participar en l’itinerari hi ha places limitades i es necessària la inscripció a través del següent enllaç

A les 12h, a l’Auditori Pau Casal de Sant Salvador (El Vendrell), es durà a terme el fòrum obert sobre les Madrigueres, amb els participants de les revoltes i on tothom hi podrà intervenir. A més a més hi haurà una exposició amb retalls de premsa, fotografies i vídeos facilitats per la gent i els mitjans de comunicació. L’entrada és lliure i gratuïta. 

(Re)volta Salvem les madrigueres

  • 10h: Itinerari (places limitades). Inscripcions aquí
    • Punt de trobada: restaurant El Casinet, Passeig Marítim Joan Raventós 11, Sant Salvador (El Vendrell)
  • 12h: Fòrum obert (entrada lliure)
    • Auditori Pau Casals, Sant Salvador (El Vendrell)

 

Per què les Madrigueres?
El delta de les Madrigueres: símbol de les lluites contra l’especulació urbanística al Baix Penedès.

Des dels inicis del grup ecologista GEVEN, el protegir aquesta zona ha estat una de les tasques primordials. L’any 1993 es va iniciar la campanya “Salvem Les Madrigueres” amb l’objectiu d’evitar la urbanització de la zona i garantir-ne la preservació com a espai natural.

Al moment àlgid de la campanya, a finals dels noranta, es van recollir més de 6.000 al·legacions individuals i el suport de quasi 100 entitats, demanant la protecció de l’espai. Aquesta insistència i perseverança van evitar la consolidació dels projectes urbanístics i l’aprovació del “Pla especial de protecció de l’espai de Les Madrigueres” i la “Proposta de Naturalització de l’espai de Les Madrigueres” l’any 2006.