400 viles dels Països Catalans reben la Flama del Canigó

Actualitat

400 viles dels Països Catalans reben la Flama del Canigó

La Flama del Canigó ha arribat aquest dilluns, la vigília de Sant Joan, a 400 viles dels Països Catalans (dossiermapa i cartell).

Seguint diverses rutes, els d’equips de foc han distribuït la Flama arreu del territori, en centenars d’actes organitzats per rebre-la (agenda) i finalment encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.


Rebuda al Parlament de Catalunya
Al migdia i com cada any, la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, ha rebut la Flama del Canigó, provinent de Corbera de Llobregat, acompanyada de alcaldessa d’aquesta vila, Rosa Boladeras, de la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, el comissionat de la flama, Ivan Capdevila, qui ha llegit el manifest; també, del portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, i les diputades Agnès Russiñol (ERC) i Montserrat Capdevila (PSC).

“Que la Flama faci molta llum i ens ajudi a veure-hi clar per seguir el camí que hem emprès” en un any “en què els catalans estem plens d’il·lusió”, ha destacat la presidenta d’Òmnium, durant 
l’acte de recepció al saló de passos perduts. “La flama representa “el caliu i la força” que “necessitem tots els catalans” per a “un dia no massa llunyà, poder votar i decidir el futur col·lectiu” del país, ha dit De Gispert, abans de l’encesa de diferents quinqués amb la flama procedent del Canigó a la porta principal del Parlament.

* Fotos: Parlament de Catalunya

Acte central a Barcelona
A la tarda, la Flama ha arribat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on ha tingut lloc l’encesa del peveter i el repartiment del foc que després s’ha escampat als barris de la ciutat (fotos). 

Des de les cinc de la tarda s’ha fet un programa televisiu en directe, abans de la lectura del missatge d’enguany i de diversos parlaments, amenitzats per actuacions de cultura popular, parlaments, coca i herbes remeieres.

El periodista i director del diari Ara, Carles Capdevila, és l’autor del missatge d’enguany. “Som història, som present i som voluntat de continuar sent amb alegria. Tenim aspiracions sense límits, tenim força de voluntat, tenim la cultura per bandera i ens reconeixem en la tradició per canviar el món. Toquem de peus a terra i, seguint laFlama del Canigó, avancem sense por”, afirma el manifest, afegint que “el nostre somriure brilla tant com la flama i encén tots els focs de l’esperança”.

Una de les novetats d’enguany és un concurs d’Instagram (bases del concurs), per escollir la millor fotografia fet amb mòbil d’aquesta xarxa social amb l’etiqueta #FlamadelCanigó. Hi podeu participar fins el 30 de juny.
 

Tota la informació al web http://www.omnium.cat/flama-del-canigo