5è aniversari de la Taula Intercultural

Actualitat

La plaça Bonet i Muixí es va omplir d’activitats de les diferents entitats que en formen part

Coincidint amb el dia dels Drets Humans, el passat 12 de desembre a la plaça Bonet i Muixí va tenir lloc la celebració del 5è aniversari de la Taula Intercultural del nostre districte. La Taula és una inicitiva del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, i formada per trenta entitats d’orígens molt diversos. Òmnium Sants-Montjuïc forma part de la Taula Intercultural des de fa dos anys.

Les principals tasques de la Taula són les següents:
Transversalitat. Promovem la interculturalitat arreu.
Apoderament. Ens enfortim com a entitats.
Igualtat. Promovem espais de reflexió i fem d’interlocutors amb institucions.
Territori. Enfortim la vinculació de les entitats amb els temes socials i nacionals.

La plaça Bonet i Muixí es va omplir de tallers, teatre, danses i castellers que organitzaren les entitats que formen part d’aquesta Taula. Hi va col·laborar la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, la Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania i Immigració, i el Departament d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Barcelona.

Entre els actes més destacats, cal ressaltar els balls de Ballet Internacional Danzantes de Tijera Europa i de Sher-e Punjab Bhangra Barcelona, i el taller de castellers a càrrec dels Castellers de Sants. A més, es va convidar la plataforma Stop Mare Mortum, la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya (PASUCAT) i Tancarem el CIE (Centre d’Internament per Estrangers), com a mostra de guanys i reptes que tenim davant nostre. Stop Mare Mortum, per sensibilitzar els participants, va organitzar un acte simbòlic que reflectia l’horror amb què els refugiats es troben quan travessen el mar Mediterrani, on molts d’ells acaben perdent la vida.
L’acte va acabar amb un petit piscolabis organitzat pel Secretariat d’Entitats.