Jordi Cuixart és proclamat nou president d’Òmnium

Actualitat

Jordi Cuixart és proclamat nou president d’Òmnium

Cuixart: «Treballarem incansablement per a un país millor i més just» · Marina Llansana i Joan Vallvé seran els nous vicepresidents
 

Òmnium Cultural ha renovat aquest migdia la seva junta, amb la proclamació de Jordi Cuixart (@jcuixart a Twitter) com a nou president i Marina Llansana (@marinallansana) i Joan Vallvé com a vicepresidents. «Treballarem incansablement per a un país millor i més just. Estem convençuts que es pot eixamplar la base social a favor de la independència i serà un eix de la nostra actuació» ha afirmat Cuixart, davant uns 300 socis i diversos representants polítics i socials. Podeu llegir el discurs del nou president, o veure una crònica en vídeo i la fotogaleria de l’assemblea.

 

En el tram final del procés sobiranista, el nostre compromís amb la majoria política del 27S és absolut. Si cal, estem preparats per a noves mobilitzacions, però el paper central és ara de les institucions. Als partits els demanem sentit d’Estat. l al nou Estat li exigim que sigui de tothom”, ha afegit Cuixart.
 

Assemblea General 2015

Els tres anteriors presidents de l’entitat, Jordi Porta, Muriel Casals i Quim Torra han donat suport públic a la candidatura de Jordi Cuixart. L’Assemblea General, celebrada a Barcelona, també ha aprovat el pla de treball 2016, centrat en eixamplar la majoria social sobiranista i alhora mantenir “un programa hereu dels que ens han precedit: llengua i cultura catalanes com a eix vertebrador de la cohesió social; igualtat per viure, diversitat per conviure”. Els comentaris de socis i simpatitzants s’han aplegat amb l’etiqueta #AGOmnium15 a Twitter.
 

Entres els representants associatius i polítics també hi han assistit Jordi Sànchez (ANC), Carles Puigdemont (AMI), Jordi Turull i Ramon Tremosa (CDC), Marta Rovira i Gabriel Rufián (ERC), Raül Romeva i Eduardo Reyes (Junts pel Sí), Antonio Baños (CUP), Jaume Asens (Barcelona en Comú), Antoni Castellà (Demòcrates de Catalunya), Francesc Matas (EUiA), Camil Ros (UGT), Carme Martínez (CC OO), David Minoves (CIEMEN), Mar Forcada (Plataforma per la Llengua), Xavier Cambra (FemCat) i Xavier Vinyals (Plataforma Pro Seleccions).
 

Els 24 membres de la nova junta

A les eleccions d’Òmnium per escollir més de mitja junta directiva de l’entitat, 19 dels 24 membres, s’ha proclamat oficialment l’única candidatura presentada «Òmnium: compromís amb el demà» encapçalada pel fins ara vicepresident Jordi Cuixart i Navarro. Nascut a Santa Perpètua de Mogoda, viu a Sabadell, és industrial, soci d’Òmnium des del 1996 i membre fundador de FemCat.
 

Completen la nova junta Marina Llansana (vicepresidència primera), Joan Vallvé (vicepresidència segona), Jordi Bosch (secretaria) i Eulàlia Solé, Elena Jiménez, Sergi Rovira, Montserrat Gimeno, Ismael Peña, Jordi Ferré i David Basora com a vocals, que ja formaven part de l’anterior junta, i s’hi incorporen 8 noms: Lluís Duran, Marina Gay, Carme Laura-Gil, Roser Sebastià, Clàudia Pujol, Marta Garsaball, Blanca de Llobet i Òscar Gimeno.
 

Els membres que no es renoven en aquesta ocasió i continuen fins a completar els 24 membres són els vocals Oriol Sagarra, Marta Colomer, Marcel Mauri, Isidor Marí i Pere Carles Subirà, tresorer.D’altra banda, Quim Torra, que havia assumit temporalment la presidència fins les eleccions, no ha renovat per motius personals, mentre tampoc repetiran el vicepresident Vicent Sanchis i els vocals Gerard Birbe, Lluïsa Julià, Màrius Garcia i Llorenç Maristany.
 

En llistes obertes, s’han emès 5.719 vots i el presidenciable Jordi Cuixart és qui ha rebut més suport amb 5.450 vots. Diversos socis d’Òmnium han votat avui de manera presencial abans de l’assemblea, però els més de 50.000 socis també ho han pogut fer anticipadament a través del vot electrònic fins dijous passat o a la trentena de seus territorials.