Carregant Esdeveniments

El Comte Arnau, la història de la llegenda

Actes i activitats
25 de febrer de 2018, 10:00 - 12:30 h

Recorregut per la història d’un dels grans mites de Catalunya

Al Ves de culT d’aquest mes us proposem un itinerari per descobrir en família un dels grans mites de la nostra història: el Comte Arnau. El recorregut us portarà a tres escenaris: el Museu del Comte Arnau, el Gorg de Banyuls i el Castell de Mataplana, a Gombrén.
Atenció a la data: 25 de febrer. Cal reservar amb temps!

 
Aquest personatge llegendari, és probablement el més conegut de tots els esperits, ànimes en pena i fantasmes de Catalunya. També és un personatge literari que té el seu origen en una cançó tradicional catalana que recull la conversa entre l’ànima del compte i la seva vídua. Què hi ha de veritat a la cançó? Ho descobrireu amb aquest itinerari ple de sorpreses per a grans i petits.

La visita comença al Museu del Comte Arnau, al casal de cultura de la vila de Gombrèn, permet fer-se una idea d’aquest personatge i contemplar diferents aspectes arqueològics, literaris, mitològics i històrics de la vida del comte i el seu castell.

Després de visitar el Museu, el recorregut ens porta al Gorg del Banyuls, on escoltarem la llegenda del comte abans de dirigir-nos al Castell.

El Castell de Mataplana era un palau fortificat d’estil romànic i fou una cort trobadoresca molt important. Segons la llegenda és el castell del comte Arnau.

El guiatge correrà a càrrec d’Alt-Ter, centre d’educació ambiental dels Pirineus Orientals.

Els desplaçaments entre cada lloc es realitzen en vehicle particular i per accedir al castell es fa un trajecte d’uns 400 metres a peu des de l’aparcament per un camí de muntanya (camí de dificultat baixa).

Aquesta visita té algunes activitats que transcorren a l’aire lliure i que per tant estan exposades al clima pirinenc de la comarca, per aquest motiu es recomana portar roba d’abric i bon calçat.

El preu  per els socis de Òmnium és de 8 € per persona (adults) i 5 € per persona (nens i nenes de 5 a 12 anys).

La durada del recorregut és d’entre 2 h. 30 min. i 3 h.

Feu ja la vostra reserva a [email protected].
 
Més informació

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.