Carregant Esdeveniments

Presentació del llibre ‘Per defensar la democràcia… Referèndum!”, de Pau Miserachs

Actes i activitats

26 de setembre de 2017, 17:00h

Serà el 26 de setembre a Sant Cugat del Vallès en el marc de la campanya “Crida per la Democràcia”

Ens plau de convidar-vos a la presentació del llibre “Per defensar la democràcia… Referèndum!” que celebrarem a la nostra ciutat dins de la campanya d’Òmnium Cultural #@CridaDemocràcia. Serà el 26 de setembre a l’Ateneu Santcugatenc.

A partir de l’excel·lent pròleg d’en Jesús Conte, en Lluís Bonet ens ofereix la seva visió del llibre a partir de la seva interessant lectura:

Pau Miserachs, a més de ser un notable jurista molt fèrtil intel·lectualment, té la virtut d’escriure allò que pensa. I tal com ho pensa, sense embuts, sense autocensurar-se en el refugi del políticament correcte, desbrossa a manera de dietari digital el que ha abocat al seu bloc des de finals d’agost de 2016 als primers dies de gener de 2017.
És un període de considerable intensitat política que comprèn dos processos electorals espanyols, amb els intents d’investidura de Rajoy, els forts conflictes d’escissió dins el PSOE i el posicionament de Ciutadans, que passa de ser crossa del PSOE a parella de ball del PP. A Catalunya el cavall de batalla segueix sent la proposta per tirar endavant el Referèndum d’acord al full de ruta del govern de Puigdemont. Són ben presents el procés de refundació de CDC i la deriva d’Ada Colau, que confon “l’agitació social amb la democràcia participativa (…) intentant desfer la identitat catalana a la ciutat, a la metròpoli”.
Destaca també el procés judicial contra els imputats pels fets del 9N, Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega, així com l’iniciat contra Francesc Homs davant el Tribunal Suprem a Madrid. Pau Miserachs ens parla de l’actuació de la maquinària judicial de l’Estat que ha accelerat la piconadora de les seves decisions.

Capítol a part mereix la valoració jurídica referida a la legislació i la jurisprudència internacional que avala la pretensió d’exercir el dret d’autodeterminació. És un capítol d’indubtable interès que resol el conflicte entre la legitimitat, d’acord amb la legalitat internacional, i la legalitat espanyola incoherent amb la legalitat internacional que ha subscrit. Al final del llibre s’incorporen els textos complets dels tractats internacionals a què fa referència, fet que és molt d’agrair.
No falta una visió informada sobre el paper que desenvolupen els mitjans de comunicació, fent-ne una valoració brillantment lúcida.

Finalment, apareix la seva tradició cristiana i social-demòcrata que el porta a fer una crítica responsable a favor de la justícia social, el suport als més febles, la lluita contra la insultant desigualtat social, la injustícia, la defensa de les pensions públiques i la dignitat i els drets humans.

Us convidem, doncs, a acompanyar-nos en la presentació d’un llibre escrit des de l’honestedat i amb la democràcia com a pal de paller del nostre procés d’autodeterminació.