Carregant Esdeveniments

Visita guiada al Museu Picasso

Actes i activitats
26 de gener de 2018, 16:30 - 17:30 h

Visita guiada per l’obra de Pablo Picasso

GRUP PLE

La proposta dedicada a l’art pictòric de Ves de culT per aquest mes de gener ens brinda una oportunitat única per descubrir, de franc, el llegat de Pablo Picasso que es conserva de manera permanent al museu de l’artista a Barcelona.

Picasso va viure a Barcelona uns anys fonamentals: els del seu període de formació. Amb Barcelona va establir i va mantenir uns forts lligams per tota la seva vida. A Barcelona hi va voler tenir el seu museu.

La història d’aquest museu i de la seva col·lecció neix el 1960 per voluntat expressa del mateix Picasso. El seu amic i secretari personal, Jaume Sabartés, va proposar a l’Ajuntament de la ciutat la creació d’un museu dedicat a la seva obra. El 1963 el museu ja era una realitat i obria portes al Palau Aguilar, un edifici emblemàtic.

El fons del museu l’integren en aquell moment la col·lecció personal de Sabartés i la col·lecció d’obres de Picasso dels museus d’art de Barcelona (bàsicament l’Arlequí, la Col·lecció Plandiura, el llegat de dibuixos del col·leccionista Lluís Garriga i Roig, la sèrie de gravats per a Les metamorfosis d’Ovidi i diverses litografies i cartells).

D’ençà fins avui, la col·lecció ha anat creixent i s’ha convertit en un recurregut imprescindible per conèixer Pablo Picasso i la presència de Barcelona en el seu imaginari i en la seva obra.

Reserveu el vostre lloc escrivint al museu: feu clic aquí per reservar. L’aforament és limitat!
Més informació

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.