Conclusions Trobada de socis del Barcelonès nord

Actualitat

Com ja sabeu, Òmnium Cultural ha estat treballant durant el mes d’abril en la convocatòria d’una cinquantena de Trobades Locals batejades com a Superdissabte, i organitzades arreu del territori català.

Benvolguts / Benvolgudes,

Com ja sabeu, Òmnium Cultural ha estat treballant durant el mes d’abril en la convocatòria d’una cinquantena de Trobades Locals batejades com a Superdissabte, i organitzades arreu del territori català.

Aquestes trobades han servit perquè socis i sòcies de l’entitat hagin expressat la seva opinió al voltant de la feina que està duent a terme Òmnium actualment. D’altra banda, també van servir per donar a conèixer la nova campanya de cara a les eleccions del 27S i el projecte d’internacionalització del Catalan Weekend.

Fins a dia d’avui s’han realitzat 35 trobades a les que hi han participat un total de 2.800 persones. Més concretament, a la seu de Òmnium Badalona – Barcelonès Nord hi van participar 47 socis, es van mobilitzar 13 voluntaris i es van fer 200 trucades.

L’èxit d’aquestes trobades no hagués estat possible sense la vostra col·laboració, i és per aquest motiu que els membres de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural us agraïm molt sincerament la vostra implicació amb l’entitat.

Per ser una entitat forta Òmnium necessita tenir-vos al nostre costat de forma activa, amb ganes de treballar i amb voluntat de reivindicar tot allò que ens ha unit: la llengua, la cultura i el país. Esperem doncs poder comptar amb vosaltres en properes ocasions.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

Conclusions:

Es va treballar en quatre grups molt actius i participatius, amb moltes ganes de compartir idees i experiències.

Tot i que es tractava d’una reflexió interna, sobre com veiem l’entitat ara, i de cara a futur, el tema que més preocupa al soci és al camí cap a la independencia; l’estat propi és un element clau que va sortir constantment en cada debat.

El soci va valorar com elements positius per fer o mantenir: més presència amb les entitas dels barris i les escoles, més suport a la llengua com a eina d’integració i cohesió, més implicació en temes socials (immigració, educació, justícia social)

  • Promoure el treball amb les AMPA’s com a pont per arribar des de les famílies a infants i joves
  • S’hauria de potenciar la línia de treball de cohesió amb les entitats de barri.
  • Promoure activitats familiars com a reclam per fer arribar el nostre discurs
  • Acostar-nos a problemàtiques educatives, socials i donar-los suport
  • Continuar potenciant la llengua catalana als diferents barris i ser-hi més presents.
  • Cal tornar a impulsar la xarxa d’acollida per tal d’ajudar als nouvinguts amb temes burocràtics a més de demanar més grups de català.
     

Pel que fa a coses a canviar o a nous reptes, els socis van proposar treure al carrer la marca Òmnium, per tal d’explicar el que fa l’entitat; més projectes culturals que apostin per la fusió de cultures i que siguin d’alt impact i de corta durada. Més presència en les altras ciutats que formen part del nostre teritori; Propostes de defensa del català en l’àmbit del dia a dia, a peu de carrer i en l’àmbit empresarial.

  • Projectes culturals que apostin per la fusió de cultures (coneixement i reconeixement mutu)
  • Promoure i impulsar la presència als barris de “Punts Òmnium” permanents.
  • El tamany importa! La nostra seu territorial té un àmbit d’intervenció en ciutats molt grans
  • Desenvolupar projectes i accions de curta durada engrescadors. Aquests promouen que en els nous projectes la gent s’hi vagi sumant. El compromís a llarg termini és difícil de complir.
  • La gent del carrer, coneix la marca “Òmnium” però no què fa. El català no és present en l’oci de majoria de joves, també en l’ambit educatiu, cal tenir-ho present i tirar endavant alguna acció. També important en l’àmbit empresarial.

Altres temes importants de destacar, van ser la necessitat de fer accions per defensar l’us social del català en ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Després del tema “nou estat”, el tema “llengua” va ser el de més presència.

Es molt important que esl socis van expressar que aquest tipus se trobades s’ha n de fer amb més frequència, vol dir que és una activitat que en principi (amb aquest o amb un altre format) es considera necesària.

S’ha de treballar més per que la información arribi al soci, no només per informar el que es fa, sin també per informar si els objectius del que es fa arriben a bon port.

  • El nivell de desconeixement dels projectes que duem a terme l’entitat, només es coneixen aquells que de forma puntual han participat
  • El tema de la Llengua. Cal resoldre de forma urgent l’ús social del català en ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona. Treballar més frec a frec amb CPNL, CAL, VxLL…
  • Proposen fer aquestes trobades més sovint.
  • Demanen que a les comunicacions que es faci de les diferents activitats s’expliciti si s’han assolit els objectius.