Crònica de la presentació de ‘La maternitat d’Elna. Bressol dels exiliats.’

Actualitat

Aquest proper divendres, 28 de març, a 2/4 de 10 del vespre, a l’hotel Nice de la Seu d’Urgell, la delegació alturgellenca d’Òmnium Cultural organitza un debat sobre la immigració a la Seu d’Urgell, i per extensió a la resta del Pirineu. Hi intervindran, com a convidades, la Yolanda Barea (Consell Comarcal de l’Alt Urgell), la Carlota Valls (La Seu Solidària), la Marta Agudelo (La Seu Solidària) i el Raúl Valdivia (Grup de bolivians). Aquesta serà la primera d’un cicle de tertúlies anomenat El cafè del Centre, i que volen ser un punt de debat sobre temes urgellencs i pirinencs. Seran de caràcter trimestral. A cada tertúlia hi haurà diverses persones convidades que donaran el seu punt de vista sobre el tema tractat, per donar pas tot seguit al debat amb el públic assistent. Els moderadors de les tertúlies seran els escriptors Joan Obiols i Isidre Domenjó.  La delegació alturgellenca d’Òmnium Cultural agraeix la col·laboració en aquest acte de l’hotel Nice. L’assistència a les tertúlies d’Òmnium Cultural és oberta a tothom.

La maternitat d’Elna descobreix un dels capítols més dramàtics, tendres i desconeguts de la nostra postguerra. Entre 1939 i 1944, la suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida de 597 infants. Eren els fills de mares republicanes que s’havien exiliat a França i malvivien en condicions penoses en els camps de refugiats republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argelers i Ribesaltes, que van tenir la sort de ser acollides a la maternitat que va crear Eidenbenz.
Aquesta història de solidaritat i generositat l’ha donat a conèixer el llibre de la historiadora Assumpta Montellà (bloc) La maternitat d’Elna. Bressol dels exiliats.

Presentació del llibre

              Presentació del llibre

Fotos: Salvador Redó

Més informació:
Regió 7 (15.03.2008)
Agenda Òmnium Cultural Bages
bloc d’Assumpta Montellà