Crònica de la xerrada històrica sobre el 150è aniversari de la revolta dels quintos a Sants

Actualitat

XERRADA HISTÒRICA SOBRE EL 150è ANIVERSARI DE LA REVOLTA DE LES QUINTES A SANTS

 

Dimecres 13 de maig, Òmnium Sants-Montjuïc va fer la seva tercera incursió en el món d’Internet, per donar, així, continuïtat a les activitats previstes abans del confinament.

Aquest cop hem volgut  donar a conèixer una història de final del segle XIX, una revolta que va començar a Sants i es va estendre pel pla de Barcelona i el Baix Llobregat.

El nostre col·laborador i historiador Agus Giralt, dedicat a la investigació i a la divulgació de fets històrics dels barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, ens explicà aquesta història a través del nostre canal de You Tube i així aprofitarem el nostre confinament per aprendre, escoltar de manera lúdica i planera els fets que van succeir fa 150 anys.

 

Vam començar presentant l’acte i donant les explicacions oportunes per tal que, qui volgués, pogués escriure qualsevol pregunta o dubte a l’Agus Giralt. I així, després de la conferència, es va respondre a tots els participants. Durant tota la xerrada hi va haver una cinquantena de visualitzacions, i després de 24 hores ja en tenim 150 més, la qual cosa ens anima a continuar fent activitats. Us convidem, si encara no ho heu fet, a veure-la.

En el comiat vam anunciar el pròxim acte que farem, la presentació del llibre històric La veritable història del Llibreter assassí de Marcel Fité, autor i veí del barri de Sants. La farem l’11 de juny a les 18 h al nostre canal de You Tube. Anoteu-vos-ho a l’agenda; esteu tots i totes convidats!

 

Aquí tens l’enllaç al nostre canal de Youtube: http://ves.cat/etVB

I aquí la crònica: http://ves.cat/eucG