Cuixart: “No caurem en el xantatge judicial. No renunciarem al dret d’autodeterminació”

Actualitat

Mauri: “El posicionament del TC i la parcialitat de Marchena a la sala demostren la baixa qualitat democràtica de l’Estat”

Òmnium Cultural denuncia que el Tribunal Constitucional criminalitza l’entitat per justificar la presó preventiva de Jordi Cuixart. En aquest sentit el president d’Òmnium ha alertat des del Suprem que “no caurem en el xantatge judicial i que cap de les amenaces ni intimidacions ens faran renunciar al nostre dret d’autodetermninació”.  “No em vull fugar. Que a ningú li quedi cap dubte que un dels principis de la desobediència civil és assumir els actes i les seves conseqüències. I ho continuarem fent malgrat el que digui el Tribunal Constitucional”, ha afegit Cuixart

En el mateix sentit s’ha expressat el vicepresident, Marcel Mauri, que ha denunciat que “una institució com és el Tribunal Constitucional (TC) es posi al servei de la macrocausa contra el sobiranisme i els drets fonamentals i criminalitzi una entitat com Òmnium Cultural amb més 165.000 socis  per justificar un abús”.

El vicepresident d’Òmnium Cultural afegeix que tant el posicionament del TC, que denega una altra vegada la llibertat de Cuixart, com l’actitud de Manuel Marchena que avui ha impedit que els advocats d’Òmnium poguessin interrogar els seus testimonis “demostren la baixa qualitat democràtica de l’estat espanyol”.

Òmnium Cultural expressa el màxim desacord amb l’actuació de Marchena durant els interrogatoris proposats per la defensa de Cuixart. L’entitat considera que Marchena vulnera el dret de defensa quan interromp de forma constant les declaracions i censura preguntes i respostes amb un criteri restrictiu comparat amb testimonis de l’acusació. Tots els testimonis de la defensa estan relacionats o bé amb l’escrit de defensa o bé amb els escrits d’acusació que la sala ha admès.

Per tot això, aquesta entitat reafirma que el compromís amb la defensa dels drets fonamentals és insubornable. El procés contra Cuixart és un atac a la societat civil i el seu judici implica la redefinició dels límits del drets fonamentals.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.