El 16 de desembre el pavelló del Gornal acollirà la nit més important de les lletres catalanes

Actualitat

La Nit de Santa Llúcia a l’Hospitalet de Llobregat, a punt

La 66a edició de la Nit de Santa Llúcia, la gala culminant de la Festa de les Lletres Catalanes, se celebrarà el 16 de desembre a l’Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat més gran de Catalunya. En una gala dirigida per Joan Font, director de la companyia Comediants, els artistes de la ciutat tindran especial protagonisme en l’entrega dels premis. Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, ha destacat el paper acollidor que des de sempre ha tingut la ciutat escollida i ha remarcat que “som un país cohesionat i sòlid” així com que “la cultura és l’antídot al racisme i al fexisime”. Al seu torn, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha aplaudit el format de la gala perquè “aquesta Nit de Santa Llúcia és l’exemple de com treballem en aquesta ciutat: sumant”. I qui també ha centrat la seva intervenció en les felicitacions ha estat Jaume Ciurana, diputat de Presidència de la Diputació de Barcelona, assenyalant que “cal agraïr la tasca de totes aquelles persones i entitats que han fet possible durant 66 anys que la Nit de Santa Llúcia sigui la principal nit literària catalana”.

Els originals rebuts

El 57è Premi Sant Jordi de novel·la ha rebut 33 originals; el 58è Premi Carles Riba de poesia, 64; el 19è Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, 38; el 54è Premi Folch i Torres de novel·la infantil ha rebut 18 originals; el 43è Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, 13 i, finalment, el 3r Premi Frederic Roda de teatre, 36 originals rebuts.

La cultura de l’Hospitalet, la protagonista

La proposta artística agabellarà i combinarà música, dansa i interpretació amb un cartell que combinarà Dani Flaco, el músic d’arrels roqueres i urbanes que interpretarà un tema cantat en català, amb l’acròbata, música, actriu i clown Alba Sarraure. Pel mateix escenari també hi passaran els Always Drinking Marching Band, una companyia formada per músics, actors, tècnics i poetes que anima arreu on va des de l’any 97 i l’Escola de Música-Centre de les Arts, de modalitat pública, que té per objectiu democratitzar l’accés a l’educació artística i construir major cohesió social a través de les arts. Els encarregats de posar la dansa a la nit seran, per una banda, la Street Squad, 12 nois de l’Hospitalet que van crear la companyia de dansa urbana fa tot just quatre anys i que han estat seleccionats diverses vegades pel campionat del món que se celebra anualment a Los Angeles (Califòrnia) després de superar repetidament les finals europees del World of Dance i per Laia Molins, ballarina de claqué que ha col·laborat en diferents espectacles i companyies com “Flamenco Tap Fusion”, “Experimentap” o “Trash”.