El bus “Ho tornarem a fer” visita les principals destinacions de costa del país

Actualitat

Òmnium Cultural denuncia la repressió i referma el compromís en la defensa dels drets fonamentals

Cuixart: “No renunciarem ni als drets humans ni a votar. Desobediència civil davant la injustícia”

 

Òmnium Cultural arrenca la campanya d’estiu posant en marxa l’autobús “Ho tornarem a fer” que recorrerà una trentena de municipis turístics. L’objectiu és denunciar la regressió democràtica que es viu a l’estat espanyol i refermar el compromís de l’entitat en la defensa i exercici dels drets fonamentals. Una reivindicació que fa seva el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart: “no renunciarem ni als drets humans ni a votar. Desobediència civil davant la injustícia”.

La campanya comença el 26 de juliol i s’allargarà fins el 25 d’agost. La iniciativa busca arribar als turistes de diferents punts de l’estat espanyol i internacionals que visitin Catalunya durant el mes d’agost. Així ho ha explicat el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, durant la presentació que s’ha fet aquest divendres a Barcelona: “volem explicar el sentit de la campanya ‘Ho tornarem a fer’, la importància que quan surti la sentència tots els drets condemnats s’han de tornar a exercir.

El vehicle està serigrafiat amb les inscripcions “Ho tornarem a fer” en català i castellà i també amb una inscripció en anglès que reclama la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. A l’interior, els visitants hi trobaran una exposició amb material del judici i l’al·legat de Cuixart. “L’any passat el bus d’estiu va impactar en 50.000 persones i aquest any l’objectiu és superar la xifra”, ha apuntat Mauri.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.