El món professional reivindica el dret a decidir

Actualitat

Representants d’un centenar de col·legis i associacions professionals catalanes s’apleguen en un acte conjunt a l’Aula Magna de la UB

Amb el lema “El món professional pel dret a decidir” (cartell), representants d’un centenar de col·legis i associacions professionals catalanes han demostrat el seu compromís amb l’exercici del dret a decidir, aquest dilluns al vespre en un acte conjunt celebrat a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona (fotogaleria). Un acte que ha comptat amb el suport de la Intercol·legial, que representa la majoria de col·legis professionals del país i uns 200.000 col·legiats.
 
 

Davant un centenar d’assistents, l’acte ha comptat amb les intervencions del rector de la UB, Dídac Ramírez; de Lluís Comerón, Degà del Col·legi d’Arquitectes de Barcelona i responsable de Relacions Institucionals de la Intercol·legial; de Miquel Casas, cap de la Unitat de Psiquiatria de l’Hospital de la Vall d’Hebron i catedràtic de Psiquiatria de la UAB; i de Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural.
 
Muriel Casals ha obert l’acte, destacant que “tenim dret a decidir i el millor podem fer per a la llengua i la cultura catalanes i la construcció del futur del nostre país és votar el proper 9N”. El rector de la UB, Dídac Ramírez, ha destacat el compromís del rectorat de la universitat per promoure el diàleg i el debat sobre el model de país i el futur polític de Catalunya.
 
Per la seva banda, Lluís Comerón ha remarcat “el compromís ètic i intel·lectual que els professionals expressem a través dels col·legis”, per recordar que la Intercol·legial està adherida al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i ha manifestat a través de diferents acords el seu suport a les decisions del Parlament de Catalunya. “No tinc res contra Espanya, me l’estimo i no sóc independentista ni nacionalista, però és millor que votem. Jo penso que hem de marxar d’Espanya, però votem i si surt que no surt que no. I l’endemà siguem bons amics”, ha dit el catedràtic de Psiquiatria Miquel Casas.
 
La fila 0 de l’acte estarà integrada pels representants dels col·legis que han estat impulsors de l’acte: el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, Consell dels Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Col·legi de Metges de Catalunya, Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Intercol·legial. Entre d’altres, també ha pres la paraula Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya: “’Formem part indestriable de la societat, i el dret a decidir ens recorda el nostre compromís de treballar per una democràcia més participativa”.
 
En el marc de la campanya “Un país normal”, Òmnium ja ha impulsat alguns actes sectorials per a demostrar l’amplitud dels suports pel dret a decidir. És el cas de l’acte “El món del treball pel dret a decidir”, organitzat conjuntament amb UGT i CCOO, i de l’acte “9N. És normal que un país decideixi el seu model de comerç”, amb la Confederació de Comerç de Catalunya.
 

www.unpaisnormal.eu