Engega una nova edició del Premi Pi d’en Xandri, el concurs de narrativa en català organitzat per Òmnium i el Servei Local de Català de Sant Cugat

Actualitat

El Premi pi d’en Xandri va néixer fa 5 anys de la mà del Consorci per a la Normalització Lingüística i d’Òmnium Sant Cugat per fomentar la llengua i la cultura catalanes, i estava dirigit exclusivament a l’alumnat dels cursos de català de Sant Cugat del Vallès i el voluntariat lingüístic d’aquesta mateixa ciutat.

Aquest any, a causa de la pandèmia, s’ha instaurat amb força una nova eina de comunicació: la virtualitat. El Premi Pi d’en Xandri també vol actualitzar-se en aquest sentit, ja que ara l’alumnat dels cursos de català i les parelles lingüístiques han hagut de deixar la presencialitat per passar a la virtualitat o a l’ensenyament en línia. És per això que en aquesta cinquena edició volem que el Premi arribi, també, a aquelles persones que tot i no fer un curs de català o no formar part del Voluntariat per a la llengua, se sentin atretes a participar-hi, i pensem que Instagram és la xarxa social més adequada per fer-ho. En aquesta nova categoria hi poden participar totes aquelles persones usuàries d’Instagram que els agrada escriure en català i que se senten atretes per participar en un premi literari. Només caldrà que segueixin el compte d’Instagram del Centre de Normalització Lingüística Vallès Occidental 3, @cnlvo3. Aquesta nova categoria rep el nom de ‘Collserola’, que és on tenim justament la torre de telecomunicacions i esdevé la serra que ens comunica millor amb l’entorn.

Les tres categories habituals del premi, de dificultat progressiva, corresponen a topònims de l’entorn de Sant Cugat: Torre Negra, Sant Medir i Puig Madrona. Tots tres són llocs on cal un esforç (cada cop superior) per arribar-hi, però la satisfacció en assolir la fita és molt gratificant, com passa amb l’aprenentatge del català.

Pel que fa a la temàtica, enguany, que podríem declarar com l’any de la virtualitat, gira al voltant de la connectivitat, aquesta connectivitat que fa possible que les nostres relacions interpersonals, acadèmiques i socials es puguin desenvolupar satisfactòriament. Per tant, el lema del concurs aquest any és: Connectats per una vida millor.

Hi haurà un premi al millor microrelat i un altre al millor relat, dintre de cada categoria. En la categoria d’Instagram hi haurà únicament un premi al millor text. En total, 7 premis. A més, també es publicarà un llibre amb tots els relats presentats (o d’una selecció i se’n presenten molts) i se’n donarà un exemplar a cada participant.

La participació està oberta i s’hi poden presentar les obres fins a Sant Pere, el 29 de juny de 2021.

Consulta aquí les bases del concurs

Accedir al formulari de participació