Isabel-Clara Simó participa al cicle Ramon Llull de Premià

Actualitat

L’escriptora va reflexionar sobre la literatura catalana.

La vigília de sant Jordi, dia 22 d’abril de 2016 a la sala Salvador Moragues de la Biblioteca Martí Rosselló de Premià de Mar es van aplegar unes vuitanta persones, per a escoltar la conferència que va dictar la reconeguda escriptora Isabel Clara Simó amb el títol “El primer novel·lista català i la societat actual”. Aquesta activitat forma part del “Cicle Ramon Llull” que ha organitzat la secció Premià d’Òmnium Cultural.
 
Poder sentir de la veu d’una tan qualificada escriptora el relat del que ha estat les aportacions valuoses de la literatura catalana al llarg dels segles des de Ramón Llull ençà, és a dir, des del segle XIII, ha estat un veritable plaer pels assistents. Més encara en la vigília del dia de l’amor, la cultura i el llibre com és Sant Jordi. La sessió va ser molt escaient, tant per l’avinentesa de la data, com per l’encert de la tria de la conferenciant i sobretot pel contingut i la forma distesa en què es va desenvolupar el tema.
 
La sessió s’inicià amb la presentació de l’acte amb una especial referència a l’obra extensa de la Isabel Clara Simó, tan variada en gèneres i en temes que abracen des de la poesia, el teatre, el periodisme, l’assaig i sobretot la novel·la. També es va ressaltar de l’escriptora alguns trets que identifiquen la seva obra: la defensa de la dona, de la justícia social i de la nació catalana. Temes que ha defensat des de 1972 quant al costat del que fou el seu marit en Xavier Dalfó, malauradament traspassat fa pocs dies, va dirigir la memorable revista “Canigó” i que avui són del tot actuals i d’interès general.

La intervenció de la Isabel Clara Simó va resultar un passeig distès per la literatura catalana, des del segle XIII fins els nostres dies, acompanyats per algú que la coneix profundament i que en té una contrastada opinió des de la pròpia percepció.
 
Per la conferenciant la Literatura catalana és d’una gran qualitat i disposa d’autors que han fet aportacions universals, com el mateix Ramon Llull que va definir com el primer novel·lista europeu. El relat que va compartir amb l’audiència va resultar molt amè per la quantitat d’anècdotes que hi va introduir però sobretot per la forma propera i sincera que prodiga la nostra escriptora, especialment quant s’exposa personalment com el 22 d’abril a Premià de Mar.
 
La sessió va estimular els assistents per a celebrar la diada de Sant Jordi adquirint llibres i gaudint de la seva lectura.