Jordi Cuixart a Gemma Nierga: “No tinc cap dubte que un dia caminarem junts pels carrers de Santa Perpètua de Mogoda”

Actualitat

Marcel Mauri i Gemma Nierga han presentat ‘Tres dies a la presó’ a la població natal del president d’Òmnium Cultural

 

Santa Perpètua de la Mogoda, 9 de maig de 2019 – El teatre del Centre Parroquial de Santa Perpètua de Mogoda ha acollit aquest dijous la presentació del llibre Tres dies a la presó. Un diàleg sense murs escrit per la periodista Gemma Nierga fruit d’un diàleg sincer entre la periodista i el president d’Òmnium a la presó de Lledoners. Jordi Cuixart ha estat molt present en la presentació del llibre a la seva ciutat natal i ha fet arribar una carta a la periodista per donar-li la benvinguda a Santa Perpètua, “on estic segur que t’hi sentiràs com a casa”, diu Cuixart. “No tinc cap dubte que un dia caminarem junts per aquests carrers, que a partir d’ara també son els teus, perquè són carrers que només saben ser si són de tothom”, afegeix Cuixart a la carta.

L’acte ha anat a càrrec del vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri de los Rios, i la mateixa Gemma Nierga, envoltats dels familiars i amics de Cuixart. Marcel Mauri ha recordat la injustícia que suposa que el president d’Òmnium porti 19 mesos empresonat per exercir drets fonamentals. “Si hi ha una cosa bona de tot plegat”, ha dit Mauri, “és que hem pogut conèixer què representa l’entorn d’en Jordi i entendre perquè en Jordi és com és, una persona meravellosa que deixa petjada”.

Tres dies a la presó. Un diàleg sense murs, publicat per Rosa dels Vents, és el recull de les converses que van mantenir la periodista Gemma Nierga i el president d’Òmnium Jordi Cuixart, durant tres trobades a la presó de Lledoners. En aquestes converses, mantingudes entre finals de novembre i finals de desembre del 2018, Jordi Cuixart explica els seus orígens familiars i la trajectòria professional tant com a empresari com a activista i directiu d’Òmnium Cultural. També parla de les experiències viscudes a les presons de Soto del Real i Lledoners i reflexiona sobre els fets ocorreguts el 20 de setembre davant la conselleria d’Economia, el referèndum de l’1 d’octubre i la declaració d’independència de Catalunya del 27 d’octubre del 2017.

El llibre és un intercanvi de visions i opinions entre la reconeguda periodista, Gemma Nierga, que no renuncia a expressar el seu punt de vista, a dialogar de forma pausada i a interpel·lar el seu interlocutor, Jordi Cuixart.