Jordi Cuixart: “Ho tornarem a fer, perquè ho podem fer i perquè no ens aturarem fins que siguem lliures!”

Actualitat

El president d’Òmnium Cultural ha reiterat des de la manifestació de la Diada la necessitat que partits i institucions “tracin un estratègia compartida”

 

Barcelona 11 de setembre 2020 El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que “ho tornarem a fer, perquè ho podem fer, perquè sempre hi sou, i perquè no ens aturarem fins que siguem lliures!”. En el primer discurs durant la manifestació de la Diada que pot fer Cuixart després de 3 anys i 8 mesos empresonat, Cuixart ha deixat clar que “quan vàrem dir al Tribunal Suprem que ho tornarem a fer, ho vaig dir en nom de tots vosaltres, i avui tornem a ser aquí, davant de tots vosaltres, com voleu que no ho tornem a fer?”. Cuixart ha fet una crida a no defallir, “transformem tota la frustració, tota la indignació en més mobilització”, i ha tornat a reclamar als partits i institucions que “tracin d’una vegada per totes una estratègia compartida”“estiguin a l’alçada del moment”. “Com a activistes, ens comprometem a seguir pressionant”. “No permetrem que es malbarati l’aspiració de llibertat d’aquest país!”, ha dit el president d’Òmnium, que ha afegit: “continuarem la lluita per l’autodeterminació i la independència”

Cuixart ha recordat tots els exiliats, “som aquí avui per la vostra lluita constant des de l’exili”, i també els més de 3.500 represaliats, a qui ha posat com a motiu per no rendir-nos: “Mai, absolutament mai no renunciarem als drets civils i polítics ni a les llibertats”. El president d’Òmnium Cultural considera que “l’Estat no ha guanyat” i que si la repressió continua “és precisament perquè l’Estat sap que ho podem fer”. Ha qüestionat que l’Estat tingui cap projecte per Catalunya: “No en tenen cap ni un: repressió, repressió i més repressió. No hi ha projecte possible en el marc de l’Estat Espanyol” i ha afegit que per poder viure en democràcia es necessita la independència: “Ho vam dir el 2017, el seu poder radica en la nostra por: si nosaltres no tenim por, ells no tindran poder”. També ha demanat a l’Estat que “no ens diguin el que podem o no podem fer. Que ja som grandets!” i ha sentenciat: “Sense més lluita no hi haurà cap conquesta col·lectiva; res ens ha sigut ni ens serà mai regalat; però els interessos de part no poden aigualir les victòries col·lectives: vosaltres sou la força que fa que el poble estigui unit, perquè som i serem sempre un sol poble”.