“La cançó compromesa. De la resposta a la proposta” centra la segona sessió del cicle sobre Raimon avui a Òmnium

Actualitat

Hi intervindran els cantants Pau Alabajos i Jaume Arnella, en una taula rodona moderada per Lluís Gendrau

Avui a les set de la tarda a Òmnium tindrà lloc la taula rodona “La cançó compromesa. De la resposta a la proposta”, la segona sessió cel cicle dedicat a Raimon, 46è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Hi intervindran els cantants Pau Alabajos i Jaume Arnella, amb un debat moderat per Lluís Gendrau, director de la revista Enderrock.

Raimon comença a cantar en plena dictadura i en el marc del naixement del fenomen de la Nova Cançó. Eren moments en què la cançó agrupava, al seu voltant, una gran part de la resistència antifranquista, i era una més de les maneres de resposta política. En l’actualitat, la cançó també té un paper important en el procés polític que vivim, però deixant de banda les actituds resistencialistes i passant a una fase propositiva. Per això comptarem amb músics que han fet i fan música compromesa amb el país i els seus respectius temps.

L’aforament de la sala d’actes és limitat i no es permetrà l’accés de més persones un cop superat el màxim permès, però totes les conferències es podran seguir en directe i es publicaran íntegres en vídeo.

Podeu llegir la crònica de la 1a sessió, dedicada a “Raimon i els poetes”.