La Catalunya Nord: passat i present

Actualitat

Després de les jornades sobre la Franja i l’Alguer que vam fer el 2016, ara us oferim la possibilitat de conèixer més a fons la nostra llengua i cultura a la Catalunya Nord. Perquè conèixer-nos vol dir estimar-nos.

Amb aquestes jornades, titulades Catalunya Nord: passat i present, i amb els nostres convidats, volem fer una radiografia, el més completa possible, d’aquest territori alhora desconegut i estimat: la llengua, l’ensenyament fins a la universitat, la població, la demografia, l’economia, la política,  les arts, la música, el muntanyisme i les relacions amb l’Estat francès i amb la resta dels Països Catalans. Des de fa trenta o quaranta anys,  la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent ha permès un intercanvi d’experiències i informació que voldríem posar al dia i més a l’abast de tots vosaltres. 

Us hi esperem!

Programa 


Dijous, 15 de març de 2018, a les 7 del vespre, Enric Balaguer ens parlarà sobre el castell de Rià i Enric Pujol  ens il·lustrarà sobre la Catalunya Nord abans i després del Tractat dels Pirineus. Interludi musical a càrrec d’Eulàlia Llargués.
Més informació aquí

Divendres, 16 de març de 2018, a dos quarts de 7 del vespre, Joan Becat ens parlarà sobre l’Atles toponímic de la Catalunya Nord
Més informació aquí

Dissabte, 17 de març de 2018, a tres quarts de 12 del migdia, recital de cançons a càrrec de Ramon Gual, cantant de la Catalunya Nord, i conferència sobre la situació actual de la Catalunya Nord a càrrec de Pere Manzanares, pedagog i activista lingüístic.
Més informació aquí.

Tots els actes tenen lloc al Casal Pere Quart (Rambla, 69. Sabadell)

Organitza: Òmnium Cultural de Sabadell

Amb la col·laboració de: CNL SabadellFundació Bosch i CardellachPlataforma per la Llengua-Vallès Occidental Unió Excursionista de Sabadell