La Flama del Canigó recorre els pobles i ciutats del Gironès

Actualitat

Es van organitzar actes de rebuda a Girona, Salt i diverses poblacions de la Llera del Ter i les Gavarres.

El passat 23 de juny va tenir lloc a diferents viles i ciutats de la comarca del Gironès la rebuda de la Flama del Canigó, com a símbol de la persistència i vitalitat de la cultura catalana. Aquesta Flama, que encén les fogueres de Sant Joan d’arreu dels Països Catalans, simbolitza la unió i germanor de tots els pobles del nostre país. 
 
A la ciutat de Girona, abans que la Flama arribés a la plaça del Vi, es van organitzar jocs infantils tradicionals i un joc participatiu en homenatge a Pere Quart. Tot seguit, va començar una cercavila que va comptar amb la participació de la Fal·lera Gironina, els Gegants de Girona i  una aixecada de castells per part dels Marrecs de Salt. Al final de l’acte, es va fer la lectura del manifest d’enguany i el lliurament de la Flama a les entitats que d’aquesta manera, podien estendre-la pels barris i municipis adjacents. 
 
Com a novetat d’enguany de l’arribada de la Flama a Girona, organitzada per Òmnium Cultural i l’ADAC amb el suport de Girona per la Independència, Ateneu 24 de Juny i Casal Independentista El Forn, totes les persones interessades es van poder endur una petita part de la Flama amb uns quinqués individuals que es podien adquirir per un mòdic preu.  
 
D’altra banda, a Salt es va fer una recepció oficial a l’Ajuntament seguida d’un recorregut pel poble i la lectura final del manifest al mateix ajuntament.
 
La Flama va arribar per segon any també als pobles de la Llera del Ter i les Gavarres de la mà de l’Equip de foc de la Flama del Canigó Ter-Gavarres, una associació que engloba els pobles d’aquesta àrea i s’encarrega de fer baixar de mà en mà la Flama, des del cim del Canigó fins a les nostres contrades tot seguint la ruta de l’exili que el 1939 van haver de fer molts catalans. El recorregut va passar per Verges, Colors, Flaçà (on els pobles de Sant Jordi Desvalls i Medinyà van recollir la Flama), Mollet, Bordils i Celrà (on el poble de Sant Martí Vell va recollir la Flama).