Lectures recomanades d’estiu del Club de Lectura d’Òmnium Eixample

Actualitat

Seguint la tradició de l’any passat hem proposat, des de la comissió de llengua d’Òmnium Eixample, deu títols de lectures per aquest estiu.

Seguint la tradició de l’any passat hem proposat, des de la comissió de llengua d’Òmnium Eixample, deu títols de lectures per aquest estiu.

A continuació pots veure’n els títols i la sinopsi de cada un d’ells:

84, Charing Cross Road, de Helen Hanff, ed. Anagrama.
Una jove escriptora envia una carta des de Nova York a una llibreria de Londres. Així comença una correspondència excèntrica i plena d’encant.

Aquest deu ser el lloc, de Maggie O’Farell, L’Altra editorial.
Ell, de Nova York, viu a la Irlanda rural, ella, una artista de cinema que marxa del brogit de les càmeres. Relació d’amor i odi. Gran novel·la.

La balada del Café trist, de Carson Mc Cullers, L’Altra editorial.
Triangle amorós entre Amèlia, personatge inoblidable, el propietari d’un Cafè i una nena

La vida que aprenc, de Carles Capdevila, Arcàdia editorial.
Una selecció, feta pel mateix autor, dels articles d’en Carles Capdevila sobre una àmplia diversitat de tems, sempre des d’una perspectiva personal parlant de temes universals.

Rosa de cendra, de Pilar Rahola, Columna Edicions.
La història d’una família que lluita pels seus ideals enmig dels temps convulsos de primeries del segle XX a la ciutat de Barcelona.

L’última trobada, de Sandor Marai, Editorial Empúries.
Dos homes que de joves havien estat amics, es retroben després de 41 anys sense veure’s per a resoldre un secret que hi ha entre ells. Un clàssic de la literatura hongaresa publicat el 1942 i del qual se n’ha fet una obra de teatre.

Ha anat així, de Natalia Ginzburg, Edicions de la Ela geminada.
Una història d’amor, una confessió dictada per la dolorosa lucidesa d’una dona que durant anys ha suportat les infidelitats del seu marit.

Camí de sirga, de Jesús Montcada, Editorial Labutxaca.
L’autor rememora la història dels darrers cent anys d’un poble, Mequinensa, condemnat a desaparèixer sota les aigües del pantà de Riba-roja, a través de la vida i els records de diferents personatges.

El cas Rull, d’Antoni Dalmau, Columna Edicions.
Un cas verídic, la història de Joan Rull un anarquista esdevingut confident a la Barcelona de la primera dècada del segle XX, quan la ciutat era coneguda com la Ciutat de les Bombes.

Allò que va passar a Cardós, de Ramon Solsona, ed. Proa.
Al 1965, la construcció d’un gran complex hidroelèctric a la Vall de Cardós comporta la vinguda de molts treballadors que alteraran la vida dels habitants de la vall. Hi ha conflictes de convivència, prosperitat econòmica, accidents i la dictadura de fons, quan un assassinat ho lliga tot.

Et pots descarregar el díptic amb el llistat aquí.

D’altra banda, us informem que el dijous 21 de Setembre a les 18.30 h ens reunirem a la llibreria Documenta (c/ Pau Claris, 144)  en una tertúlia per comentar les obres més llegides entre tots els lectors que vulguin participar-hi.

Gaudirem de les diverses aportacions, comentaris i anàlisis que es facin entre tots els participants. Una manera d’enriquir-nos literàriament i passar una bona estona!

També us informem que ja estem preparant la programació del Club de Lectura de la propera temporada. Animem a tots aquells que encara no han pogut assistir-hi que s’apuntin a descobrir les nostres tertúlies, on participa sempre l’autor o autora de l’obra que hem triat.