L’Esprint Solidari d’Òmnium Cultural aconsegueix més de 400.000 euros per a la lluita contra el coronavirus

Actualitat

Jordi Cuixart: “Ens tocarà seguir donant el millor de nosaltres per sortir col·lectivament d’aquesta crisi sense deixar-nos a ningú pel camí”

Marcel Mauri: “Un cop més, la societat civil ha demostrat que no entén de llenguatge bèl·lic, sinó de cooperació i solidaritat”

Barcelona, 9 d’abril 2020.- L’Esprint Solidari engegat per Òmnium Cultural ha aconseguit 435.000 euros des que es va iniciar aquesta marató de país el passat 30 de març responent així al lideratge civil que correspon a l’entitat amb més socis del país. Amb aquesta xifra es tanca oficialment el recompte de l’Esprint Solidari, tot i que al web es seguiran recollint donacions al llarg d’aquest dijous fins a la mitjanit. Els diners s’entregaran íntegrament i a parts iguals als quatre projectes concrets que lluiten contra la Covid-19 i les seves conseqüències més immediates que han centrat aquesta marató de recollida de fons. S’ha doblat l’objectiu de sortida de 200.000 euros, dels quals Òmnium va aportar-ne 100.000, afegint un euro per a cada euro que hi aportés la ciutadania. “La societat civil està a l’altura del moment”, ha assegurat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, però alhora ha advertit que “ens tocarà seguir donant el millor de nosaltres per sortir col·lectivament d’aquesta crisi sense deixar-nos a ningú pel camí”. “Ens tenim els uns als altres”, ha sentenciat Cuixart, condemnat a 9 anys de presó per exercir drets fonamentals. Així mateix, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha constatat l’èxit de la campanya: “un cop més, la societat civil ha demostrat que no en vol saber res de llenguatge bèl·lic”, diu Mauri, “el llenguatge que entén la societat civil és el de la cooperació i la solidaritat”. “La resposta a la pandèmia serà col·lectiva i junts afrontarem aquesta lluita compartida i aconseguirem aixecar de nou aquest país”, ha sentenciat el vicepresident de l’entitat.

Els quatre projectes que es beneficiaran de la totalitat dels fons recaptats gràcies a la solidaritat ciutadana són la campanya “Resposta Coronavirus!”, dels equips d’investigació i assistència de l’Hospital Clínic de Barcelona; l’assaig clínic #JoEmCorono, dels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet; la campanya de donacions per a material sanitari, impulsada pel Col·legi de Metges de Barcelona i la Fundació Àngel Soler Daniel, i la recaptació i distribució d’aliments que gestiona el Banc dels Aliments.

Òmnium agraeix el sentit de país i la solidaritat de tota la ciutadania que, d’una manera o altra, s’ha sumat a l’Esprint Solidari i ha agafat el relleu dels seus veïns i veïnes per respondre en positiu a aquesta crisi sanitària, econòmica i social. Òmnium continuarà posant a disposició tota la seva musculatura, amb voluntat de lideratge civil, per tal de ser útil a la ciutadania i al conjunt de la societat. Per això, aquesta mateixa setmana ha posat en marxa la campanya Dona’m la mà, que esdevé una xarxa de xarxes per posar en contacte diferents sectors i necessitats, amb l’objectiu de sumar esforços col·lectius durant el confinament, acompanyar els més vulnerables i generar comunitat.