Marcel Mauri de los Ríos: “Gairebé el 80% de la població no vol presos polítics; aquesta és la força del país”

Actualitat

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Ríos, ha assegurat: “Gairebé el 80% de la població no vol la repressió, no vol presos polítics. I aquesta és la força del país”. Mauri de los Ríos ha explicat: “la campanya Demà Pots Ser Tu vol sensibilitzar que si es vulneren els drets d’una sola persona ens els vulneren a tots” i que “la repressió ha actuat de forma visible contra mestres i professors, el pilar de la nostra societat”.

Mauri de los Ríos ha fet aquestes reflexions en la clausura dels actes en el marc de l’”1 d’Octubre i més. Barcelona ciutat de drets”, que s’ha celebrat a l’antiga presó Model de Barcelona des del 27 de setembre. “L’1 d’Octubre va ser un dia ple d’aliances. Aliances republicanes, que van més enllà de les ideologies. És el que ens ha fet forts com a ciutadania”. El vicepresident d’Òmnium ha agraït a l’Ajuntament de Barcelona que s’hagi personat contra els casos de violència patits l’1 d’Octubre: “Que els institucions s’hi impliquin ens fa més forts com a societat”.

Cuixart: “Només quan el pes l’ha tingut la gent, aquest país ha arribat lluny”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat sense judici des del 16 d’octubre, ha assegurat: “El record d’ara fa 1 any fa saber-nos col·lectiva i anònimament protagonistes. I és només quan el pes l’ha tingut la gent, omplint carrers unida en la seva diversitat, que aquest país ha arribat lluny. No en tingueu cap dubte que tornarà a ser així”. En una carta escrita des de la presó de Lledoners i llegida per Marcel Mauri de los Ríos, Cuixart ha afirmat: “Quan t’acompanyen els principis, hi pot haver més llibertat dins d’una cel·la que dins d’un Estat”; i ha afegit: “No limitarem l’orgull que sentim d’aquells dies al simbolisme de la memòria. La determinació amb què vam guanyar les porres i les clavegueres el primer d’octubre és la que ens acompanyarà també els dies que vindran. I fins que calgui”. I ha sentenciat: ”Seguirem determinats, enfortint els grans consensos de país, els que també vam exhibir el dia 1 i el dia 3 de l’octubre passat. Per fer una societat més digna, més justa, més lliure i més feliç!”.

En l’acte de clausura de l’“1 d’Octubre i més. Barcelona ciutat de drets”, presentat per l’actor Alberto San Juan, també hi han participat Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional. En la clausura s’ha projectat un missatge d’Adolfo Pérez Esquivel, premi Nobel de la Pau.

“1 d’Octubre i més” ha estat organitzat per les entitats de la campanya Demà Pots Ser Tu i l’Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de reflexionar sobre el significat, causes i conseqüències, un any després, de l’1 d’octubre de 2017

La campanya ‘Demà Pots Ser Tu’ és una iniciativa en defensa dels drets fonamentals i civils conjunta de cinc entitats plurals i diverses: Òmnium Cultural, l’Institut de Drets Humans, l’Associació Irídia – Centre per la Defensa dels Drets Humans, NOVACT – Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i la Fundació per la Pau. L’objectiu de ‘Demà pots ser tu’ és denunciar que el govern espanyol viola sistemàticament els drets i les llibertats bàsiques en democràcia.

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.