La Marxa de Torxes de Manresa recupera el format manifestació

Actualitat

La tretzena marxa arrencarà de la plaça de Sant Domènec a les 20.30 h

Arran dels darrers canvis establerts pel Procicat, la Tretzena Marxa de Torxes per la República a Manresa, organitzada per la Comissió 11 de Setembre, que es farà aquest divendres, 10 de setembre, recuperarà el format manifestació, amb pancarta unitària, que arrencarà de la plaça de Sant Domènec a partir de les 20.30 h. Les torxes es podran adquirir a la mateixa plaça de Sant Domènec, des d’una hora abans (19.30 h).

El recorregut serà: plaça de Sant Domènec, carrer del Born, Plana de l’Om i carrer de Sant Miquel, per acabar a la plaça Major, on el parlament central de l’acte serà a càrrec de Núria Cadenes Alabèrnia, periodista i escriptora, autora de la novel·la-documental sobre l’assassinat de Guillem Agulló.

Prèviament, Júlia Martín Subirana, una de les 3.000 persones encausades, llegirà el manifest unitari, que, a més de les vuit entitats i partits convocants (ANC, Consell per la República, CUP, ERC, Fundació Independència i Progrés, Junts per Catalunya, Òmnium Bages-Moianès i PDECAT), ha rebut l’adhesió del Centre d’Estudis del Bages i de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa.

La colla castellera Tirallongues aixecarà pilars durant la marxa, que també comptarà amb la participació del músic Lluís de las Heras, en la interpretació del Cant dels Ocells, i la coral Refilets, en el Cant dels Segadors final.

El cartell de la tretzena edició ha estat fet per la jove artista Tamara Hernández Ledesma.