Projectes

Premi Mercè Rodoreda

25è Premi Mercè Rodoreda

‘Unes ganes salvatges de cridar’ 

de Marc Vintró

Unes ganes salvatges de cridar és la ràbia continguda que tenim a dins. Uns amics que viuen, moren i reneixen en cicles d’un dia, un ajudant d’enterramorts que és el sospitós perfecte per a un crim, una carta escrita des d’una zona de guerra, l’estrany pacte per aconseguir la fotografia perfecta o una guineu amb el do de la conversa són algunes de les històries que ens donen la imatge d’un món que ens aclapara: un món sense marxa enrere, desolat per l’arrogància humana, on hem abandonat el bosc per la civilització i les paraules són la porta de l’engany.

Escrits amb una prosa vigorosa que vessa personalitat, aquests nou contes travessats per la mort i el sexe apunten amb una mirada plena de sarcasme i humor negre a una humanitat crepuscular, un món hostil en què, malgrat tot, els personatges no deixen de viure o sobreviure.

Què diu el jurat? 

El jurat n’ha valorat l’aposta per l’estil i l’atreviment formal en uns contes travessats per la mort i el sexe amb una mirada plena de sarcasme i humor negre. L’autor juga amb el ritme narratiu i el punt de vista per aconseguir una mirada pròpia sobre el món.

Sobre l’autor

Marc Vintró Castells (Vilanova i la Geltrú, 1975) és llicenciat i doctorat en Filosofia per la Universitat de Barcelona. El seu doctorat va aprofundir en la vessant filosòfica del poeta romàntic anglès William Wordsworth. També és exalumne dels cursos de narrativa i conte de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Durant una dècada va donar classes de filosofia. Actualment viu a la Garrotxa, més a prop del bosc, i amb una família de cinc gats.