Una xerrada amb Agnès Rotger inicia tot un seguit d’actes previs a la 54 Nit de Santa Llúcia a Badalona

Actualitat

[27/11/2004] La primera sessió de la segona fase del procés d’elaboració del Pla Estratègic de Cultura, que implica des de fa uns mesos els agents culturals de la ciutat –entitats, creadors, empreses, institucions, organismes públics, ciutadans…– va tenir lloc dissabte, 27 de novembre al Centre Cívic de Can Cabanyes i va servir, com a mínim, per clarificar algunes incerteses. Segons va dir el mateix regidor de Cultura, Josep Duran, en l’obertura de la jornada, el pla estratègic s’acompanyarà d’un pla pressupostari, que almenys atendrà les propostes que tinguin a veure amb l’horitzó a curt termini i que siguin validades en el procés. Aquest –el del finançament, que ha d’evitar que tot plegat quedi en paper mullat– era un dels temes que més preocupaven als participants, tal i com es va veure en els grups de treball. Les paraules de Duran, per tant, només van convèncer a mitges. Sigui com sigui, els grups de treball, que van aplegar un centenar de persones, que es van repartir en tres taules (sobre Territori, sòcio-cultura i educació, la primera; sobre Aspectes operatius, organitzatius i de gestió, la segona; i sobre Creació, recreació i producció de continguts, la tercera), van aportar elements força interessants a la discussió. La necessitat d’establir mecanismes de coordinació entre les diferents entitats, amb l’objectiu de millorar la difusió de les activitats i evitar duplicitats; l’imprescindible repensament dels centres cívics, la posada en marxa de nous serveis de formació i atenció a les entitats o l’establiment d’uns criteris pactats per atorgar subvencions van ser alguns dels aspectes destacats pels grups. El mes de gener es farà una nova reunió, en aquesta ocasió per parlar de les estratègies a mig i llarg termini, i a finals de febrer es clourà el procés, amb una sessió de validació, en la qual es consensuaran accions concretes. La idea, després, serà portar el Pla estratègic de Cultura, per la seva aprovació al ple, acompanyat d’un pla de finançament. El procés ha rebut un nou impuls darrerament amb la constitució d’una comissió informativa especial sobre el tema, formada pels grups polítics amb representació municipal.

[18/10/2004] Badalona tornarà a ser la seu de la Nit de Santa Llúcia, vint-i-sis anys després de que ja ho fos per primera vegada, l’any 1978. En el marc d’aquesta d’aquesta celebració, organitzada conjuntament per Òmnium Cultural i per l’Ajuntament de Badalona –que es farà la nit del 10 de desembre al Palau Municipal d’Esports–, s’ha dissenyat un extens programa d’activitats que tindran lloc, de forma prèvia, a la nostra ciutat.

La programació s’inicia aquest dijous, 21 d’octubre, amb una xerrada a càrrec d’Agnès Rotger. Serà la primera d’un cicle de conferències, amb el títol genèric de ‘El desconcert de la literatura’, que fins al 25 de novembre tindran lloc cada dijous a la Sala de fabricació d’Anís del Mono.

Rotger, periodista i escriptora, és des de fa uns mesos la directora de l’Editorial Pòrtic. Precisament, l’editora parlarà de la salut de la no-ficció en el panorama editorial del país. El cicle continuarà fins a finals de novembre, amb la presència de Gerard Sala, Eva Santana, Julià de Jòdar, Hèctor Bofill i Pep Mita.

La programació continua amb una tertúlia literària amb Carme Riera, el 24 de novembre a la Biblioteca de Can Casacuberta; l’exposició ‘Del 12 al 78. Badalona i les lletres catalanes al segle XX’ al Museu de Badalona; l’espectacle ‘Vel rere vel’ sobre poemes de Joan Argenté, al teatre Zorrilla; i el lliurament dels premis ‘Josep M. Folch i Torres’ de novel·la per a nois i noies, ‘Joaquim Ruyra’ de narrativa juvenil i ‘Rialles’ d’espectacle infantil.

Tots aquests actes culminaran en la celebració de la 54 Nit de Santa Llúcia.

Més informació, cliqueu sobre la imatge:

L'esdeveniment més important de les lletres catalanes tindrà lloc a Badalona el desembre de 2004