Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Comença al Tribunal Suprem el judici contra Francesc Homs pel 9-N

Cuixart: "No es pot jutjar ningú per preguntar quina és la voluntat del poble"
El Tribunal Suprem jutja des d'aquest dilluns el matí Francesc Homs, portaveu del PDeCAT al Congrés de Diputats i exconseller de la Presidència pel 9-N. Un cop més, Òmnium Cultural, com la resta d'entitats sobiranistes, el Govern i representants polítics han mostrat el seu suport a Homs a Madrid el dia que l'exconseller estava citat a declarar com a investigat per haver participat en l'organitzaciódel 9-N. Francesc Homs s'enfronta a 9 anys d'inhabilitació per prevaricació i desobediència.

"No només jutgen Homs"
Des de Madrid, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha deixat clar que aquest 27 de febrer "és un dia per a l'esperança i la dignitat de tot un poble" i ha recordat que amb aquesta causa judicial es jutgen "2,3 milions de catalans i catalanes que el 9-N van participar d'una consulta democràtica". "No es pot jutjar ningú per preguntar quina és la voluntat del poble", ha advertit. Cuixart ha demanat "serenor" i tenir ben clar que "som un país de lluites compartides que avança quan actuem de manera transversal i democràtica". En aquest sentit, el president d'Òmnium ha recordat que aquest tipus de processos judicials són una "clara mancança de qualitat democràtica que afecta tota la societat espanyola, no només els catalans". "A ulls d'Europa aquesta situació ha de ser vista amb alta gravetat i per això li demanem que reaccioni", ha dit Cuixart.  

Concentracions de suport arreu del territori
En paral·lel a la mobilització i a les mostres de suport a Madrid, aquest dilluns al vespre diferents municipis han acollit concentracions de suport a Homs per rebutjar la judicialització del procés sobiranista. Les principals concentracions a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona s'han fet davant les subdelegacions del govern espanyol. A Taradell, el municipi osonenc natal de Francesc Homs, la concentració ha tingut lloc a la plaça de les Eres, on s'ha desplegat una gran pancarta de suport al diputat. Centenars de persones s'han aplegat al les diferents concentracions amb missatges a favor de la democràcia com 'les urnes no s'imputen', 'Love Democracy' o 'votar no és cap delicte'.

A Barcelona, Joan Josep Nuet, membre de la Mesa del Parlament i coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa, ha estat l'encarregat de llegir el manifest conjunt. "L'Estat espanyol ha decidit silenciar la veu dels catalans amb una campanya judicial contra els nostres represenants electes", ha afirmat Nuet, i ha afegit: "cal recordar-los que la voluntat de decidir el nostre futur com a poble és un dels grans consensos de país". Quan
27 febrer 2017

Territori/s


Compartir