Primavera Poètica La Garriga 2005

Actualitat

[01/04/2005] ‘Badalona i les lletres catalanes al segle XX’, l’exposició que es va poder veure a la segona planta del Museu de Badalona fins el 28 de gener passat va rebre la visita de 620 persones i es van fer 32 visites guiades. L’exposició, que va ser produïda pel Museu de Badalona, a instàncies d’Òmnium Cultural, en el marc de la 54 Nit de Santa Llúcia, va comptar amb el comisariat dels estudiosos Jordi Monés i Joan Soler i Amigó. Malgrat la coincidència amb les festes de Nadal, les dades d’ocupació són molt positives, segons valoren fonts del Museu.A l’exposició s’hi van repassar diferents moments històrics en els quals la ciutat ha tingut una rel·levància en la literatura catalana i es recullen igualment diferents objectes curiosos com ara la raqueta de tennis amb la qual va jugar Pompeu Fabra, una col·lecció dels primers volums que Proa va editar a Badalona, una banda de jocs florals que havia estat de Joan Maragall… També es va disposar de dos racons que reprodueixen una vella imprempta i un petit cafè de l’època. Per cert que en aquest darrer espai es podia veure una projecció que recullia –i ampliava– les fotografies presents a la mostra.Un equip de persones vinculades a Òmnium s’ha encarregat de fer les visites guiades a escolars.

Del 15 de març al 7 de maig

En aquest enllaç podeu veure el cartell dissenyat per Jordi Musquera i consultar la programació completa.

L’agrupació local d’Òmnium-La Garriga, junt amb la Biblioteca Municipal i amb el suport de l’Ajuntament i de la Institució de les Lletres Catalanes, ha organitzat aquest festival de poesia amb un total de més de vint actes.
Recitals, lectures, conferències, música, teatre, cinema… tot amb l’objectiu d’apropar el gènere al gran públic a partir no només de diferents disciplines sinó també de distints autors, cadascú a partir de la seva tradició i estil.
Josep-Francesc Delgado, Hermínia Mas, Laura Grau, Hèctor Bofill, Joan-Elies Adell, Manuel Forcano, Jesús Lizano, Josep Pedrals, Laia Noguera, Núria Martínez, David Jou, Anna Aguilar-Amat, Carles Duarte i Miquel-Lluís Muntané són els autors que ens acompanyaran aquesta Primavera Poètica.
Dins el cicle "Panoràmica de la poesia catalana del segle XX", Carme Arenas, Albert Manent, Jordi Julià i Lluïsa Julià ens proposaran una síntesi dels principals autors i moviments dins el context cultural de l’època.
En l’àmbit musical, el poeta i cantautor granollerí Esteve Plantada presentarà les noves cançons del seu proper enregistrament, "Placenta", i Toti Soler ens oferirà el seu particular homentage a Ovidi Montllor amb l’espectacle "Deu catalans i un rus".
La col·laboració amb el Cine Club La Garriga farà possible la projecció de la pel·lícula "El Mar", basada en la novel·la homònima del poeta santanyiner Blai Bonet.
La Primavera Poètica es clourà amb teatre, en el que serà un homenatge a la figura del poeta Carles Sindreu (Barcelona, 1900 – La Garriga, 1974), molt lligada a La Garriga i al Vallès Oriental. "Match Ball Sindreu", a partir de textos i poemes de l’autor, es presentarà en el marc singular de l’antiga pista de tenis de Can Barbey, una de les cases modernistes més notables del ric patrimoni arquitectònic garriguenc, obra de l’arquitecte Manuel Raspall.