Carregant Esdeveniments

Parlar català i menjar-se el món. Presentació de ‘Nivell ç’ de Pau Vidal

Actes i activitats

Dimecres 23 de març de 2022 a les 19 h

La segona xerrada del cicle El català, llengua de present i de futur anirà a càrrec del lingüista i comunicador Pau Vidal, que ens presentarà el seu llibre Nivell Ç. Del català esporuguit al parlant empoderat en la seva xerrada Parlar català i menjar-se el món.

Pau Vidal es dirigeix a tota aquella gent que té dubtes constants sobre el seu català. Als que sempre tenen por de dir una cosa mal dita, pronunciar un castellanisme o fer servir una expressió massa d’estar per casa. Molt sovint aquest català insegur parla millor que no es pensa i s’esforça a eliminar els dialectalismes, els col·loquialismes lèxics, fonètics i sintàctics que enriqueixen la parla, perquè tota llengua s’alimenta de les mil formes i manifestacions genuïnes que pren l’expressivitat popular. Aquest llibre breu vol ajudar el parlant a viure el fet lingüístic amb goig i sense complexos. L’últim capítol és una invitació a la fidelitat lingüística; és a dir a aprendre a no canviar de llengua per un complex d’inferioritat que pot condemnar a mort el català.

La presentació se celebrarà el dimecres 23 de març a les 19 h al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (carrer d’Arnau Cadell, 30, Valldoreix). Per assistir-hi cal inscriure-s’hi prèviament, ja que l’aforament és limitat.

 

Vull assistir a l’acte