Carregant Esdeveniments

Rebuda de la Flama i Festa Major a Valls

Actes i activitats
23 de juny de 2015, 14:12 h

Des de la plaça del Blat. Anada cap a la recollida de la flama del Canigó fins a la plaça del Pati, amb la participació dels diversos grups de cultura de la ciutat.

La Flama del Canigó arriba a Valls coincidint amb la Festa Major
19.00 h – Des de la plaça del Blat. Anada cap a la recollida de la flama del Canigó fins a la plaça del Pati, amb la participació dels diversos grups de cultura de la ciutat.

Descripció:
Anada cap a la recollida de la flama del Canigó, far del país, amb la participació de Llucifer, diablessa, nans, gegantons, gegants, mulassa, mulassa petita, colla gegantera el Calçot, gegants de la UAF, entitats i barris que basteixen fogueres, acompanyats dels seus sonadors i de la Fanfara de Torredembarra.

19.30 h – Recollida de la flama i passejada de tornada fins a la plaça del Blat.

Descripció:
Entrada a la ciutat de la flama del Canigó, portada en relleus en diferents trams per atletes voluntaris. Recorregut: passeig president Tarradellas, carrer Avenir, carretera de Montblanc, Font de la Manxa, Jaume Huguet i el Pati. Col·labora: Patronat Municipal d’Esports.
Els corredors entreguen el foc del Canigó a la diablessa, encenedora dels diables, qui el passa a Llucifer, cabdill de l’exèrcit infernal.
A continuació, des del Pati, pel carrer de la Cort, i fins a la plaça del Blat. Trasllat del foc del Canigó, amb els personatges del ball de diables Llucifer i la diablessa, els nans, els gegantons, els gegants, la mulassa, la mulassa petita, la colla gegantera el Calçot, els gegants de la UAF, i els representants dels barris i entitats fogueraires.
Encesa de la graella de Valls pel Llucifer del ball de diables amb el foc del Canigó i lectura de la proclama de la diada, realitzada per la Unió Anelles de la Flama.
Seguidament, a la mateixa plaça, veredicte del concurs de fogueres i encesa conjunta dels representants de les entitats i barris perquè traslladin el foc a les seves seus per a la Nit de Sant Joan. Prenen part els participants al concurs de fogueres i les associacions de veïns dels barris de l’Alt Camp, Colla Vella, Les Comarques, Fonts del Lledoner-Fontscaldes, Font de Santa Magdalena, El Fornàs, La Fraternal, Mas Clariana, Sant Josep Obrer, Santa Gemma, Santa Úrsula, La Vallvera, Verge de la Candela i La Xamora.

21.25 h – Des de la plaça del Blat. Anada a completes, amb el seguici cerimonial de la ciutat de Valls.
21.55 h – a la plaça de l’Església. Entrada de Completes, amb la participació del seguici cerimonial i les colles de castellers de la ciutat.
A continuació – Sortida de Completes, amb l’actuació simultània del seguici cerimonial al complet.
ot seguit, des de l’església de Sant Joan fins a la plaça del Blat. Apoteòsica sortida de Completes, amb el seguici cerimonial al complet, les colles castelleres, el bulliciós repic de totes les campanes i l’atronadora ascensió dels morterets i focs d’artifici de la Pirotècnia Catalana. La cascada ígnia i els incendis de color, la ballada conjunta de balls i entremesos, els pilars ferms, les notes del pentagrama i els focs d’artifici teixeixen vallenquisme a flor de pell.
A continuació, plaça del Blat, balladetes de Completes amb les figures de la imatgeria: el drac, l’ós, els nans, la jota dels gegantons i els gegants, el bou, el bou tradicional, la mulassa, el lleó i l’àliga amb els seus aligons.
Acte seguit – A la plaça del Blat. Balladetes de completes amb les figures de la imatgeria: drac, ós, nans, gegants, bous, mulassa, lleó i àliga.

24:15  Plaça de l’Oli
Concert amb Big Mama Montse i Riqui Sabatés. Un torrent de sensacions i conviccions desembarquen amb l’energia vocal d’aquesta gran dama. L’essència del blues i del swing impregna cada nota d’aquesta nit en què es vessen més de 25 anys de trajectòria.

24:15 El Pati  Ballables amb l’Orquestra Internacional Maravella. Enguany el Pati es vesteix amb les millors gales per a una nit, sense pauses, en què els balls de parella, el swing, els valsos, pasdobles, txatxatxàs… de ben segur seran rebuts amb sonores ovacions.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.