Crònica de la visita a dues pastisseries manresanes. Quedem? febrer 2017

Actualitat

Un grup de 29 persones, entre adults i nens, ens vam trobar davant de Crist Rei per anar a visitar l’obrador de dues pastisseries manresanes ben diferents.

Un grup de 29 persones, entre adults i nens, ens vam trobar davant de Crist Rei per anar a visitar l’obrador de dues pastisseries manresanes ben diferents.

Per facilitar la visita ens vam dividir en dos grups i després ens vam retrobar a l’Espai Òmnium per poder tastar algunes de les exquisiteses que fan a totes dues pastisseries i fer també un taller d’imants per a la nevera a càrrec d’una monitora del CAE.

Una de les pastisseries visitada va ser la Perarnau, situada al carrer de Carrió i amb més de 50 anys de tradició pastissera i d’haver-hi passat 3 generacions de la família. El propietari, el Joan Ramon, ens va ensenyar les diferents màquines i instruments que els faciliten avui dia la tasca de l’elaboració de pastissos i rebosteria. Ens va explicar que els ingredients bàsics que fan servir són la farina, el llevat, els ous, el sucre, la mantega o les margarines vegetals, la nata i la xocolata. I els més xics van poder escriure i dibuixar amb un llapis de xocolata (una mànega feta de paper en forma de paperina, amb el forat a la punta i plena de xocolata). També ens va ensenyar una habitació on ja comencen a haver-hi algunes de les figures de xocolata que preparen per a les mones, com l’Spiderman, el Pocoyo, l’escut del Barça, casetes de xocolata i altres guarniments. I ens va convidar a passar per allà uns dies abans de Pasqua per veure com és d’impressionant l’habitació tota plena de diferents figures de xocolata, una invitació que de ben segur molts aprofitarem!

L’altra pastisseria va ser La Palmera, situada al carrer de Santa Llúcia. Es tracta d’una pastisseria àrab que porta 18 anys a Manresa. El Nourdine, l’amo, també prové de família dedicada a la pastisseria. Ens va explicar que els ingredients bàsics de les pastes que elaboren són la farina blanca, la farina integral (bàsicament utilitzada per a l’elaboració de pa), sèmola, farina de blat de moro, espècies com la canyella, fruits secs, mel, una pasta feta a base de dàtils i aigua de flor de taronger. La mel fa que el producte tingui més durabilitat en evitar que es ressequi de seguida. Ens va mostrar diferents formes que donen a les pastes. Amb el temps s’han anat adaptant també a les demandes de la població autòctona i no només fan pastes àrabs, sinó que també fan croissants, ensaïmades i tot tipus de pastissos. Han incorporat també la xocolata, producte que no utilitzen normalment en la rebosteria àrab. La Palmera, a més de pastisseria, també és una granja on es pot fer un te acompanyat de les seves pastes.