Projectes

Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any

Bases

1. Òmnium Cultural convoca el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any amb l’objectiu de prestigiar la literatura catalana i ampliar-ne el públic lector.

2. El premi podrà ser atorgat a qualsevol novel·la escrita originalment en llengua catalana que hagi estat publicada i registrada al Dipòsit Legal entre l’1 de novembre de l’any anterior a l’edició del premi fins el 31 d’octubre de l’any en qüestió. Queden excloses les novel·les destinades al públic infantil i juvenil. També queden excloses les reedicions o reimpressions d’obres publicades amb anterioritat.

3. El premi està dotat amb 20.000 euros, sotmesos a les obligacions tributàries corresponents, que seran lliurats directament a l’autor o autors de la novel·la guanyadora. Així mateix, Òmnium destinarà 5.000 euros a impulsar una campanya de promoció de l’obra guanyadora.

4. El desembre de l’any en qüestió es donaran a conèixer tres novel·les finalistes. L’obra guanyadora es donarà a conèixer i es lliurarà el mes de gener de l’any següent.

5. La tria de les tres obres finalistes i de la novel·la premiada és confiada a un jurat independent, integrat per cinc persones de reconegut prestigi en l’àmbit acadèmic i/o de la crítica literària. Prèviament, un comitè de selecció professional farà una tria de les obres que el jurat hauria de prendre en consideració. Tanmateix, els membres del jurat tenen la potestat de valorar altres obres que no hagin estat incloses en aquesta preselecció.

6. El jurat es renovarà parcialment cada cinc anys, a proposta dels membres cessants i de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural.

7. A partir de la proclamació del premi, Òmnium iniciarà una campanya de promoció de la novel·la guanyadora en coordinació amb l’editorial que l’hagi publicat.