Tot el que et cal saber per fer arribar la Flama del Canigó al teu poble o barri!

Actualitat

COM PUC RECOLLIR LA FLAMA DEL CANIGÓ EN UN PUNT DE REPARTIMENT?
COM ANAR A CERCAR LA FLAMA AL CANIGÓ?
COM ACONSEGUIR EL MATERIAL DE SUPORT NECESSARI?
QUIN ÉS EL PROTOCOL PER REBRE LA FLAMA DEL CANIGÓ?
COM RECOLLIR LA FLAMA A BARCELONA?

En aquest espai hi trobaràs informació sobre la Flama del Canigó i recursos pràctics per organitzar fogueres, especialment en aquelles poblacions on noves entitats, persones o institucions es plantegin dinamitzar la diada de Sant Joan arreu dels Països Catalans.

Hi ha diverses maneres de fer arribar la Flama del Canigó al teu poble: anar-la a cercar al cim del Canigó la nit del 22 de juny o bé recollir-la en un dels punts de repartiment.

COM PUC RECOLLIR LA FLAMA DEL CANIGÓ EN UN PUNT DE REPARTIMENT?

La Flama del Canigó va desdoblant-se en diferents itineraris des del cim del Canigó i a mesura que va avançant per diferents comarques. El més pràctic és que et posis en contacte amb entitats i poblacions més experimentades, que t’explicaran a quina hora arriba o passa la Flama del Canigó pel seu poble.

Consulta les principals rutes, horaris o dades de contacte amb els diferents equips de foc:

Contactes dels equips de foc

COM ANAR A CERCAR LA FLAMA AL CANIGÓ?

Al Canigó s’hi fan dos grans esdeveniments, l’Aplec (cap de setmana anterior a Sant Joan), i la recollida de la Flama (el dia 22 de juny). En tots dos casos, cal un permís per pujar en cotxe fins al peu del Refugi de Cortalets, ja que l’accés es regula per qüestions ambientals. La Gendarmeria en controla els accessos, o sigui que no és recomanable fer-se el despistat.

Consulta l’apartat permisos i els formularis per poder-hi pujar. En qualsevol cas, cal tenir present que sempre es dona prioritat als equips de foc que fan arribar la Flama del Canigó a diferents poblacions al llarg del seu camí de tornada cap a casa.

COM ACONSEGUIR EL MATERIAL DE SUPORT NECESSARI?

A la botiga d’Òmnium hi ha el material de la Flama a un preu simbòlic (cartells, manifest, tríptics informatius) i altres complementaris (torxes, quinqués, samarretes).

També comptem amb baners i altres materials en format digital que ens pots demanar per correu electrònic a [email protected]

I si en tens ganes, ens oferim per venir a fer xerrades de presentació sobre la Flama del Canigó!

QUIN ÉS EL PROTOCOL PER REBRE LA FLAMA DEL CANIGÓ?

L’arribada de la Flama se celebra de manera diferent segons la població, però si que existeixen alguns elements comuns:

  • Lectura del manifest, el missatge abans d’encendre la foguera. Missatge 2018
  • Portar la Flama a l’Ajuntament perquè la rebi institucionalment
  • Promocionar la imatge comuna de la Flama que es fa a tot el territori

 

LA FLAMA A BARCELONA

Ja tens disponibles els permisos per venir a recollir la flama del Canigó a la plaça Sant Jaume el dia 23 de juny!

Són molts els equip de foc, tant de Barcelona com de fora, que venen a buscar la Flama del Canigó a la plaça Sant Jaume, que la fan arribar al seu poble per encendre la foguera al seu barri o ciutat.

Encara que no hi accedeixis amb vehicle et demanem que t’hi inscriguis per tal de planificar la recollida de la flama. Gràcies per la teva col·laboració!

Des d’ara i fins al divendres 15 de juny, els equips de foc ja podeu sol·licitar permís per accedir en vehicle a la plaça Sant Jaume.

Pots fer la sol·licitud omplint aquest formulari

Vull accedir a la pl Sant Jaume!

Per dubtes o aclariments escriviu-nos a [email protected].

El proper dia 12 de juny es realitzarà una reunió amb els equips de Barcelona per explicar les activitats a la Plaça Sant Jaume i coordinar la recollida d’aquesta.

Vols ser voluntari a la plaça Sant Jaume?

Omple aquest formulari