Uns 300 assistents a l’acte de la Flama a Olot, tot i la pluja

Actualitat

Unes 300 persones assisteixen a la rebuda de la Flama del Canigó en l’acte central d’Olot, tot i el canvi d’ubicació degut a la pluja

La baixada i rebuda de la Flama del Canigó a Olot i a la Garrotxa ha estat un èxit.

Aquest any, l’èxit s’ha aconseguit gràcies a la cinquantena d’entitats que es van coordinar al voltant d’Òmnium Garrotxa en l’organització dels actes i gràcies al gran nombre de poblacions de la Garrotxa on es va preparar que arribés La Flama. Tots ells van fer possible que la pluja no fós prou obstacle i la gran majoria d’actes es portessin a terme.

Ja es va començar el dia anterior, quan una representació de les entitats organitzadores va anar fins al Canigó, per poder tenir la Flama a primera hora del matí i, de relleu en relleu, anar-la baixant fins a la Garrotxa.
Així, es va baixar tant caminant com en bicicleta fins a Camprodon, on es va celebrar un dinar que ja va haver de ser sota recer, a causa del xàfec que queia a aquella hora.
A partir d’aquest punt, la Flama es va repartir per les diferents rutes fins arribar a les diferents poblacions de la comarca.

Encara que la pluja va provocar que s’hagués de preparar lloc a aixopluc pels actes més vertebradors i significatius, tots ells es van fer amb gran assistència.
Aquests actes són el dinar de la comitiva garrotxina, el berenar a la Vall de Bianya i l’acte central de rebuda, lectura del manifest a Olot i repartiment de la Flama.

El més multitudinari va ser l’acte central a Olot, que es va traslladar al pati de l’Hospici i va comptar amb més de 300 assistents. Es començà amb la lectura i interpretació de textos de l’Ovidi Montllor, com a commemoració del vintè aniversari de la seva mort, o “que se n’anés de vacances”, com ell deia amb ironia.
Seguidament, es rebé la Flama amb una animada actuació de timbalers, es va llegir el manifest preparat per a l’ocasió i es repartí la Flama als representants d’Associacions de veïns, als d’entitats i als d’algunes poblacions.
L’acte va cloure’s amb el repartiment de coca i moscatell pels assistents.

Cal dir que, any rera any, aquest acte va adquirint més presència i implicació tant a nivell associatiu com de públic assistent.
Des d’Òmnium Garrotxa, agraïm feliçment a tothom aquesta bona rebuda i implicació, fet que ens encoratja a seguir en aquesta línia.

Per a més detalls i fotografies de la jornada, us convidem a veure les fotografies publicades a la pàgina de Facebook d’Òmnium Garrotxa