L’Ajuntament convoca una nova sessió del pla de cultura, cinc mesos després de tancar la primera fase

Actualitat

La 54a Nit de Santa Llúcia, que tindrà lloc el 10 de desembre d’enguany a la ciutat de Badalona, farà palès el bon moment de què gaudeixen les Lletres Catalanes amb 32 originals presentats al premi Sant Jordi; el major nombre d’exemplars de les darreres edicions. Durant la roda de premsa que ha tingut lloc aquesta tarda, Isidor Cònsul, director d’Edicions Proa, ha remarcat que gràcies a actes com la Nit de Santa Llúcia, que fa més de cinquanta anys que s’organitza, s’ha consolidat la presència de la literatura catalana a nivell internacional. Tant  és així- ha remarcat Isidor Cònsul -que enguany la cultura catalana és la convidada d’honor de la Fira del Llibre de Guadalajara, que tindrà lloc d’aquí unes setmanes,  i també ho serà l’any 2006 a la Fira del Llibre de Frankfurt. Jordi Porta, per la seva banda, ha remarcat que any rere  any   el nombre d’obres que es publiquen en llengua catalana és més alt  i n’ha elogiat el nivell de creativitat. S’ha lamentat però, que el nivell de consum no sempre creix en la mateixa mesura. La 54a edició de la Nit de Santa Llúcia seguirà la línia de descentralització de l’any passat. Aquesta, però, no es farà en diferents pobles de la comarca, sinó en diferents barris de la mateixa ciutat. Com ha explicat Oriol Lladó, president d’Òmnium Cultural de Badalona, la bona entesa  amb l’Ajuntament de Badalona i la creació d’una comissió  de treball de socis i simpatitzants d’Òmnium, ha permès l’organització d’activitats culturals diverses,  d’aquesta manera s’implica  la ciutadania de Badalona en la celebració de la Nit de Santa Llúcia. Enguany hi haurà dos lliuraments de premis. El primer lliurament es farà el dia 28 de novembre al Teatre Blas Infante de Badalona, on s’atorgaran el 42è premi Josep M. Folch i Torres i el 31è premi Joaquim Ruyra. La Nit de Santa Llúcia es tancarà  el proper 10 de desembre al Palau Municipal d’Esports de Badalona, en un acte que comptarà amb les actuacions del grup Cabo de San Roque i de Miquel Gil, així com amb la participació de dos poetes d’última generació: Eduard Escofet i Josep Pedrals. L’acte de presentació  ha comptat amb la presència de Maite Arqué, alcaldessa de Badalona ,  i Josep Duran, regidor de Cultura, que han assegurat que celebrar la Nit de Santa Llúcia a la ciutat de Badalona és un motiu d’orgull per a tots els badalonins, sobretot perquè enguany fa 25 anys que la Festa de les Lletres Catalanes es va celebrar a la mateixa ciutat.

[11/11/2004] Gairebé cinc mesos després de la presentació de les conclusions de la primera fase de Pla Estratègic de Cultura de Badalona, l’anomenada fase de diagnosi, l’Ajuntament de Badalona convoca ara una nova sessió plenària que vol ser l’inici per a la definició de propostes. Està previst que la nova fase es desenvolupi en diferents trobades, segons ha donat a conèixer el director del Pla, Joan Mayné, en una carta adreçada a totes les persones i entitats que hi han participat fins ara.

El dimarts, 9 de novembre, a les 19:30h, al Museu de Badalona, es va fer la primera sessió de treball en la qual es va explicar la metodologia que se seguirà per a la formulació i els debats de propostes. Esteve León, Coordinador de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i coodirector del Pla parlarà de "La Planificació de la cultura: entre el somni i la realitat".

La següent sessió de treball es farà el matí del dissabte dia 27 de novembre, al Centre Cívic de Can Cabanyes, Rambla St. Joan, 57. Després d’aquesta, encara hi ha previstes dues sessions més, que no han estat concretades. La nova convocatòria arriba després de mesos de silenci per part de l’Ajuntament respecte l’evolució del pla i amb molts interrogants sobre la taula, com es va fer evident en la presentació de conclusions el passat mes de juny a Sant Jeroni per part de les diferents taules sectorials (música, història i patrimoni, lletres i lectura pública, arts escèniques, cultura popular, arts plàstiques i audivisuals, cultura tecnocientífica i cultura i educació). Les reticències se centren en la la desconfiança i la incertesa sobre el manteniment de l’espai participatiu i els dubtes sobre les possibilitats reals d’implementar-lo.

Podeu consultar articles d’opinió i notícies sobre el pla en l’espai especialment creat per Vilaweb Badalona per al seu seguiment.